‘OnePlus’ smartwatch draait toch niet op Googles Wear OS’

‘OnePlus’ smartwatch draait toch niet op Googles Wear OS’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Nadat de OnePlus Watch in oktober zou verschijnen in Europa, is ditmaal het bericht naar buiten gekomen dat de smartwatch van OnePlus geen Wear OS zal draaien. OnePlus zou voor het horloge eigen software hebben ontwikkeld, vermoedelijk is het wel gebaseerd op Android.

OnePlus Watch

Geruchten over de komst van de OnePlus Watch begonnen te verschijnen nadat OPPO zijn Watch in Europa had gelanceerd. OPPO is het moederbedrijf van OnePlus, en omdat de bedrijven onderdelen met elkaar uitwisselen, kwamen de geruchten niet als een verrassing. Wat wel heel verrassend is, is OnePlus’ keuze om zijn Watch uit te brengen zonder Wear OS, zo stelt geruchtenmaker Max Jambor.

Jambor stelt in een tweet dat OnePlus geen gebruik zal maken van Wear OS voor zijn horloge. Welk besturingssysteem de Chinese fabrikant zal gebruiken, blijft onbekend. Vermoedelijk zal er gebruikgemaakt worden van het Android-besturingssysteem als basis voor zijn OxygenOS-interface. OPPO volgde eerder dezelfde stappen voor zijn smartwatch in China, die op Android draait, met een aangepaste ColorOS-schil.

Geen Wear OS in Europa?

In Europa maakt OPPO echter gebruik van Wear OS, wat te maken heeft met ‘koppelingen’ aan apps van Google – zoals Google Fit en Google Pay. Zonder de koppelingen met Google-apps, zal OnePlus zijn eigen ecosysteem moeten vormen met apps van derde partijen. Voor fabrikanten van horloges, zoals Mobvoi en Fossil, is dat de voornaamste reden om voor Wear OS te kiezen: ze zijn te klein om een eigen app-ecosysteem op te kunnen zetten.

‘OnePlus’ smartwatch draait toch niet op Googles Wear OS’

OnePlus zou intern, na de lancering uit te hebben gesteld, de keuze gemaakt kunnen hebben om het horloge enkel in China uit te brengen, waar Wear OS niet gebruikt door de Google-koppeling. Mocht het horloge toch in Europa verschijnen, dan is het afwachten hoe OnePlus het concept precies heeft uitgewerkt. Het koppelen met Android-telefoons blijft uiteraard mogelijk; daar heeft OPPO in China zijn HeyTap-app voor.

Vertraagde lancering

OnePlus zou de smartwatch in eerste instantie tezamen met de OnePlus Nord N10 5G en Nord N100 uit de doeken doen; om nog onbekende redenen is de lancering voorlopig uitgesteld. Gister werd er nog wel gesuggereerd dat OnePlus werkt aan een Cyberpunk 2077-editie van het horloge, een game die in december gelanceerd zou worden. Geruchtenmakers spreken echter over een lancering in het nieuwe jaar.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk