OnePlus: spijt van Facebook-samenwerking voor de Nord en OnePlus 8

OnePlus: spijt van Facebook-samenwerking voor de Nord en OnePlus 8

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

OnePlus-CEO Pete Lau zegt dat zijn bedrijf beter geen samenwerking had aangaan met Facebook. Hij legt uit wat destijds de redenering was achter de samenwerking en waarom de samenwerking is geëindigd met de komst van de OnePlus 8T.

OnePlus en Facebook

Bloatware-apps, ofwel apps van derden die voorgeïnstalleerd zijn op smartphones, liggen soms gevoelig bij gebruikers. Dat is in het bijzonder het geval wanneer ze voorkomen op high-end smartphones zoals de OnePlus 8 en de OnePlus 8 Pro. Die toestellen werden samen met de voordeligere Nord standaard uitgerust met de sociale media-apps van Facebook.

"Na de eerste besprekingen en de samenwerking met Facebook begrepen we dat er mogelijkheden waren voor een samenwerking", dat zegt OnePlus-CEO Pete Lau in een interview met Input. We keken ernaar uit om de apps te kunnen optimaliseren voor onze apparaten en dat was het uitgangspunt langs onze kant."

OnePlus: spijt van Facebook-samenwerking voor de Nord en OnePlus 8 OnePlus: spijt van Facebook-samenwerking voor de Nord en OnePlus 8

Bespreken met de community

De CEO zegt dat het bedrijf ervan uitging dat de apps bij veel van zijn gebruikers al erg populair waren. Dat en het feit dat de rest van de OxygenOS-ervaring erg vlot zou blijven, gaf volgens hem de doorslag om verder te gaan met de samenwerking. OnePlus ging er naar eigen zeggen vanuit dat het met de Facebook-apps een meerwaarde leverde voor de telefoons.

Dat de apps uiteindelijk met de 8T weer verwijderd werden, was volgens Pete Lau het resultaat van negatieve feedback vanuit de community. Als gevolg ontstond er een interne discussie over de kwestie en de gemoederen laaiden daarbij erg hoog op aldus de CEO. Toch zegt de topman van OnePlus dat zijn bedrijf wel iets heeft geleerd uit het voorval. De Chinese smartphonemaker belooft nu dat het beter zal communiceren over dergelijke plannen met zijn community, en dat zulke ideeën voortaan op voorhand worden besproken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over OnePlus? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk