Volgende OnePlus-telefoon met 5G wordt eind 2019 aangekondigd

Volgende OnePlus-telefoon met 5G wordt eind 2019 aangekondigd

Jiri Truijen

door Jiri Truijen

Laatst geüpdatet

OnePlus 5G

Dat meldde Pete Lau in een interview met de Financial Times. Het is nog niet bekend hoe deze 5G-telefoon gaat heten en of het een compleet nieuw model is of een variant van de dit jaar aangekondigde OnePlus 7 en OnePlus 7 Pro. Als het om een variant gaat, dan zou de OnePlus 7T of OnePlus 7T Pro mogelijke kandidaten kunnen zijn. Lau gaf ook nog enkele hints over de komst van twee modellen, een 4G- en een 5G-telefoon.

[readmore articles="201235"]

Het T-model van de OnePlus wordt vermoedelijk uitgerust met de verbeterde Snapdragon 855 Plus van Qualcomm, een krachtigere camera, de laatste versie van OxygenOS gebaseerd op Android Q en wellicht ook ondersteuning voor 5G.

OnePlus 7 Pro

De nieuwe 5G-telefoon zal vooralsnog niet onze kant op komen aangezien dit netwerk in België nog niet beschikbaar is. Begin februari zaten de verschillende overheden van ons land samen om een akkoord te vinden over de veiling van de 5G-frequenties. Die veiling zorgt ervoor dat de Belgische operatoren 5G kunnen uitrollen in ons land. Helaas heeft een ‘ordinaire centenkwestie’ ervoor gezorgd dat er geen akkoord kon gevonden worden, waardoor de uitrol van 5G enkele jaren vertraging zou oplopen.

Eind maart kwamen ze opnieuw samen, om te voorkomen dat België enorm zou achterlopen op alle andere landen. Helaas konden ze opnieuw geen akkoord vinden, hierdoor kunnen de providers nog steeds geen 5G uitrollen in ons land. Ondertussen lachen de Britten eens in hun vuistje, want de provider EE heeft in het Verenigd Koninkrijk al zijn 5G-netwerk uitgerold, terwijl wij nog op de veiling zitten te wachten.

En dat wachten op die veiling kan nog lang duren. Zoals je waarschijnlijk wete beschikken we op dit moment niet over een federale regering en hebben er zelfs nog geen gesprekken plaats gevonden om te proberen een federale regering te vormen. Als we eind dit jaar een federale regering hebben, gaan we al blij mogen zijn. Dan gaat die regering een vergadering moeten plannen om de veiling te organiseren. We zijn dus dan al een paar maand verder en dan is het te hopen dat ze ook allemaal overeen komen om de veiling te laten doorgaan. Dan moet die veiling nog gepland worden, wat ook weer een paar maanden zal duren en voor je het weet is 2020 voorbij.

Voor 2021 verwachten wij niet dat er een 5G-netwerk zal bestaan in België, maar stiekem hopen we dat we er helemaal naast zitten.

Release

OnePlus kondigt altijd twee keer per jaar nieuwe smartphones aan, in het begin en aan het einde van het jaar. Als we kijken naar het verleden, dan kunnen we rond oktober van dit jaar weer een nieuwe OnePlus-telefoon verwachten.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk