'OnePlus V Fold' en 'V Flip' gepatenteerd: twee vouwbare telefoons

'OnePlus V Fold' en 'V Flip' gepatenteerd: twee vouwbare telefoons

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

OnePlus is mogelijk van plan om twee smartphones met een vouwbaar scherm te lanceren. De namen 'OnePlus V Fold' en 'OnePlus V Flip' zijn al vastgelegd als handelsmerk in Europa. We hoeven je niet te vertellen aan welke Samsung-telefoons deze namen doen denken.

OnePlus V Fold en V Flip

Grof genomen zien we vandaag twee soorten van vouwbare smartphones: een model met een groot scherm dat als een boekje vouwt en een compact toestel dat openklapt zoals een oude fliptelefoon. Zowel Samsung als OPPO hebben toestellen die op deze twee modellen zijn gebaseerd.

De geruchtenverspreider Mukul Sharma (via Twitter) stelt dat ook OnePlus straks voor beide modellen een antwoord klaar heeft. De namen 'OnePlus V Fold' en 'OnePlus V Flip' zijn nu vastgelegd door het bedrijf. Het is ook niet de eerste keer dat vouwbare telefoons van OnePlus ter sprake komen, want eerder vertelde die andere geruchtenverspreider Max Jambor al over meerdere foldables van OnePlus tegen PhoneArena. Afgelopen zomer schreef Androidworld daarnaast dat Pete Lau volop de komst van vouwbare telefoons teaset op Twitter.

Logische stap

Het lijkt voor OnePlus een erg logische stap om nu in te zetten op vouwbare smartphones. Dankzij de diepgaande integratie met OPPO beschikt over de juister kennis om zulke toestellen te maken en anderzijds wordt OnePlus door gebruikers nog steeds met high-end telefoons geassocieerd, ook al maakt het bedrijf tegenwoordig toestellen in alle prijssegmenten.

Er zijn nog twee andere argumenten die in het voordeel spreken van de OnePlus V Fold en V Flip. Het Chinese merk brengt dit jaar geen OnePlus 11 Pro uit, wat bij media en fans de wenkbrauwen doet fronsen. Het lijkt erop dat de Pro-telefoon dit jaar plaats moet vrijmaken voor de nieuwe foldables, net zoals de Note-serie dat ook deed voor de Galaxy Z-toestellen van Samsung.

En het tweede argument zit hem in het vastleggen van de merknamen. De OnePlus Pad-naam werd jaren geleden al een handelsmerk van OnePlus en nu is het ook zeker: een gelijknamige tablet wordt op 7 februari voorgesteld. Die dag onthult het merk ook alle details over de OnePlus 11 en de Buds 2 Pro-oortjes. En wie weet, misschien teaset het merk wel iets vouwbaars?

De populairste artikelen over foldables

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk