OnePlus: "verminderde prestaties worden optioneel"

OnePlus: "verminderde prestaties worden optioneel"

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

OnePlus gaat gebruikers de keuze geven om al dan niet de prestaties op telefoons willen verminderen voor een betere accuduur. Momenteel gebruikt OnePlus op de meeste telefoons algoritmes die de prestaties kunstmatig beperken, maar daar is niet iedereen even tevreden mee.

Prestaties van onePlus-telefoons

Begin deze maand raakte bekend dat OnePlus de prestaties van zijn flagship-telefoons kunstmatig omlaag haalt. De OnePlus 9 en de OnePlus 9 Pro zijn daarom in de praktijk wat minder snel dan de meeste van hun concurrenten. Het Chinese merk stelde dat het gaat om algoritmes die de de accuduur moeten verbeteren.

In Android 12 en zijn OxygenOS 12-schil komt OnePlus met de mogelijkheid om de zogenaamde 'CPU scheduler' die de prestaties verlaagt, uit te schakelen. Het merk legt dus de keuze bij de gebruikers, dat maakt het bekend in een verklaring bij Android Police.

OnePlus: "verminderde prestaties worden optioneel"

De nieuwe OnePlus Nord 2

Oplossing in de maak

"(...) Omwille van de duidelijke feedback van gebruikers de media, werkt ons R&D-team [dat staat voor Research & Development, nvdr.] aan een optie die gebruikers deze geoptimaliseerde modus laat aan- of uitzetten. Op die manier krijgen ze meer controle over de prestaties van hun smartphone. We willen deze oplossing klaar hebben in één van de eerste builds van OxygenOS 12", maakt het merk zich sterk.

We verwachten dat OnePlus in het najaar de eerste bètaversie van OxygenOS 12 uitbrengt voor de OnePlus 9-reeks. Google stelt de stabiele versie van Android 12 naar verwachting volgende maand voor, en dan zal OnePlus mogelijk rond begin september zijn eerste testversie klaar hebben. Dat was toch het geval vorig jaar, met OxygenOS 11 voor de OnePlus 8-toestellen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk