Indrukwekkende OPPO Find X6 Pro komt niet naar Europa

Indrukwekkende OPPO Find X6 Pro komt niet naar Europa

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

OPPO heeft zijn nieuwe vlaggenschip officieel bekend gemaakt: de OPPO Find X6 Pro. Met dit toestel heeft OPPO een beest van een smartphone op de markt gebracht. Wat heeft de OPPO Find X6 Pro allemaal te bieden?

Opvolger OPPO Find X5 Pro

De Find X6 Pro is het nieuwe high-end topmodel van OPPO. Het toestel volgt de OPPO Find X5 Pro op, een telefoon die voor redacteur Sebastien als een rollercoaster aanvoelde. Daarnaast ontbrak bij dit toestel een echt uniek voerkoopargument of unique selling point. De smartphone was op alle fronten goed, maar op geen enkel punt echt speciaal of beter dan de concurrentie. Sebastien zei er in zijn review destijds onder andere het volgende over:

Mijn reviewperiode van de Find X5 Pro voelde als een rollercoaster aan met ups en downs. Ik voel dat er heel veel goede wil is bij OPPO om met de Find X5 Pro een erg goed product neer te zetten, maar ik ben er ook zeker van dat er meer in deze telefoon zit...Voor een geluksvogel die 'Find X5' heet, en niet 'Find X4', heeft deze telefoon veel pech. Mits een inspanning van OPPO valt er wel veel uit het toestel te halen. We zien het graag gebeuren in de komende maanden.

OPPO Find X6 Pro: specificaties

De OPPO Find X6 Pro lijkt hier verandering in te gaan brengen. OPPO heeft de telefoon namelijk 'gepropt' met dikke vette specificaties. Hieronder bespreken we een aantal specifieke specificaties van de Find X6 Pro.

Indrukwekkende OPPO Find X6 Pro komt niet naar Europa

Grote 1-inch camerasensor

De Find X6 Pro heeft de beschikking gekregen over een 50 MP hoofdcamera met een 1-inch sensor. Grotere camerasensors in smartphones zijn er op dit moment niet te vinden. Een grote sensor zorgt ervoor dat er meer licht op de sensor kan vallen en hiervoor geldt weer het volgende: hoe meer licht, hoe meer informatie de sensor kan vergaren. Meer informatie zorgt voor meer detail, en meer detail zorgt voor betere foto's.

De hoofdcamera wordt bijgestaan door een 50 MP telelens die 3x optisch kan zoomen en een 50 MP groothoeklens met auto focus. Dit laatste betekent dat je ook macrofoto's kunt maken. OPPO lijkt daarbij Samsung te willen verslaan omtrent de digitale zoom, je kunt straks namelijk waarschijnlijk tot 120x zoomen met de X6 Pro. Nu ziet digitale zoom er op de S23 Ultra - die beschikt over een telelens met 10x optische zoom die tot 100x digitaal kan zoomen- al niet mooi uit. OPPO gebruikt daarbij een telelens met slechts 3x optische zoom, waardoor we verwachten dat 120x zoomen er al helemaal niet al te mooi uit zal gaan zien.

Indrukwekkende OPPO Find X6 Pro komt niet naar Europa

Schermhelderheid tot 2500 nits

De OPPO Find X6 Pro beschikt verrder over een groot 6,8 inch QHD+ AMOLED-paneel met een verversingssnelheid van 120 Hz. Het unieke aan het scherm is verder dat het een piekhelderheid kan bereiken van maar liefst 2500 nits. Hiermee is het scherm van de Find X6 Pro één van de felste op de markt en bijvoorbeeld nog helderder dan die van de Galaxy S23 Ultra. Het scherm wordt beschermd door Gorilla Glass Victus 2.

Overige specificaties

Naast de hierboven genoemde specificaties heeft de Find X6 Pro nog een aantal high-end specificaties meegekregen. Zo kan de 5000 mAh accu worden opgeladen met een vermogen van 100W en draait het toestel op de Snapdragon 8 Gen 2-chipset van Qualcomm. Dit is de snelste processor die je op dit moment in een Android-smartphone kunt vinden.

De telefoon krijgt minimaal 256 GB aan opslag en 12 of 16 GB aan RAM. De smartphone krijgt verder een IP68-rating en draait op Android 13 met hier overheen ColorOS 13.1.

Prijs en beschikbaarheid

Het is nog niet precies bekend wat de Find X6 Pro gaat kosten. De Find X5 Pro kreeg een adviesprijs mee van 1299 euro. Er is voor de fans wel slecht nieuws. OPPO heeft ons namelijk laten weten dat het geen plannen heeft om de Find X6-serie internationaal te lanceren.

De Find X6-serie is alleen bestemd voor de Chinese markt. Er zijn geen plannen voor een internationale lancering.

Statement van Dries Cludts, PR Manager van OPPO Benelux

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk