Opvolger van deze populaire Samsung-smartphone komt mogelijke eerder dan verwacht

Opvolger van deze populaire Samsung-smartphone komt mogelijke eerder dan verwacht

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

De Samsung Galaxy A54 wordt waarschijnlijk al aankomende januari aangekondigd. Dit is ruim twee maanden eerder dan de Samsung Galaxy A53 vorig jaar. Dat toestel werd namelijk in maart officieel gelanceerd. Wat kunnen we van de Samsung Galaxy A54 verwachten?

Samsung Galaxy A5-lijn

De toestellen uit de Galaxy A5-lijn van Samsung vormen al jarenlang de meest populaire smartphones van het bedrijf. Sterker nog, de Galaxy A5-smartphones zijn ook vaak de best verkochte Android-smartphones van een jaar. Dit zagen we onder andere bij de Samsung Galaxy A51 en de Samsung Galaxy A52. Dit waren de best verkochte smartphones van respectievelijk 2020 en 2021.

De Samsung Galaxy A53 lijkt dit kunstje overigens niet te gaan herhalen. Het toestel moet op dit moment onder andere de Galaxy S22 Ultra en de Galaxy A13 voor zich dulden. En stiekem is het ook niet heel gek dat de Galaxy A53 minder lijkt te verkopen, de telefoon biedt namelijk weinig upgrades ten opzichte van zijn voorganger en is zelfs op een aantal punten minder goed. Daarnaast is het basismodel duurder geworden. Lees hier meer over in onze review van het toestel. Zal de Galaxy A54 wel weer veel nieuws te bieden hebben?

Samsung Galaxy A54 vermoedelijke specificaties

Zoals hierboven genoemd was de Galaxy A53 geen grote upgrade ten opzichte van zijn voorganger. Zo was het camera-eiland ongewijzigd, het design bijna identiek en de processor was zelfs minder krachtig. De Galaxy A54 lijkt helaas ook geen grote upgrade te worden. Samsung lijkt voornamelijk een aantal onnodige zaken van de smartphone te willen verwijderen. Zo gaat het bedrijf waarschijnlijk de 5 MP dieptesensor niet meer plaatsen op de Galaxy A54. En dat is helemaal niet erg, zo'n sensor is namelijk vrij zinloos. De andere camera's kunnen namelijk genoeg informatie vergaren om diepte in te schatten. De batterij zal overigens wel een update krijgen, deze moet namelijk 100 mAh groter worden. Dit zal er dus op neer komen dat de A54 een 5100 mAh accu krijgt.

Verder gaan er geruchten dat de Galaxy A54 over een 50 MP gaat beschikken. Deze wordt bijgestaan door een groothoeklens en een macrocamera. Als laatst wordt er gedacht dat de A54 zal draaien op een chipset van MediaTek. Het design wordt waarschijnlijk in grote lijnen hetzelfde als de Galaxy A53.

Opvolger van deze populaire Samsung-smartphone komt mogelijke eerder dan verwacht

Lancering in januari

Volgens Sammobile zal Samsung de Galaxy A54 waarschijnlijk aankomende januari aankondigen. De smartphone heeft namelijk de nodige certificeringen al binnen. Vaak kondigt Samsung een toestel vervolgens twee maanden later aan. Dan komen we dus uit in januari. De Galaxy A52 en de A53 behaalde de certificeringen in januari. Deze smartphones werden in maart, twee maanden later, gelanceerd.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Samsung en de Samsung Galaxy A54? Download dan onze app en volg ons via Google Nieuws en op Instagram, YouTube, Telegram, TikTok, Facebook en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk