Deze 7 features van de Pixel 7 verwachten we op oudere Pixels

Deze 7 features van de Pixel 7 verwachten we op oudere Pixels

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Bellen zonder storend achtergrondgeluid, spatial audio en verbeteringen voor de Snel overzicht-widget. Dat zijn enkele van functies die met de Pixel 7 zijn voorgesteld, die we straks ook in Nederland en België verwachten op oudere Pixel-telefoons

7 Pixel 7-functies

Het Made by Google-evenement zit erop en we hebben nu alles gehoord over de Pixel 7-serie, de Pixel Watch en een aankomende tablet. Googles Pixel 7 en Pixel 7 Pro komen met een pakket van nieuwe functies, en zoals vaker worden deze achteraf uitgerold naar de oudere telefoons van Google. Dat gebeurt aan de hand van Pixel Feature Drops, en PhoneArena weet meer over welke functies worden uitgerold naar oudere Pixels.

Als eerste is er Clear Calling, een functionaliteit die het achtergrondgeluid beperkt wanneer je belt. Deze nieuwigheid werkt dankzij de Tensor-chipset van de telefoon en ze zal daarom vermoedelijk alleen beschikbaar werken op de Pixel 6-serie. Daarnaast weten we dat Google werkt aan een uitbreiding voor de Snelle zinnen van de Assistent. Dat zijn opdrachten aan Google die je geeft zonder "Hey Google" te zeggen.

Guided Frame, Real Tone, Snel overzicht en meer

Interessant is ook de toegankelijkheidsfunctie Guided Frame. Personen met een visuele beperking krijgen zo begeleiding als ze een foto nemen, en in de camera-app hoor je dan een stem die zegt hoe je je telefoon moet houden om het onderwerp in beeld te brengen. Dat werkt ook bij selfies. Google gaat ook Real Tone verbeteren voor de Pixel 6-serie. De telefoons kunnen dan meer realistische foto's nemen van foto's met een donkere huidskleur, en dat ook met de nacht- en portretmodus.

Google gaat ook de spatial audio voor de Pixel Buds Pro beschikbaar maken voor zijn oudere telefoons. Dat is geluid dat uit meerdere richtingen lijkt te komen. Daarnaast zal de Snel overzicht-widget meer informatie tonen. Al laatste komen er verbeteringen voor de Recorder-app, maar zoals we al schreven, werken niet alle nieuwigheden meteen in het Nederlands. De volgende Pixel Feature Drop wordt in december verwacht. Alle telefoons tot en met de Pixel 4a mogen op verbeteringen rekenen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk