Pixel 8 wordt waarschijnlijk duurder dan Pixel 7

Pixel 8 wordt waarschijnlijk duurder dan Pixel 7

Laura Jenny

door Laura Jenny

Pixel 8 en Pixel 8 Pro kosten waarschijnlijk relatief meer dan de Pixel 7-serie. We weten nog niets officieels over de prijzen, maar als we uit mogen gaan van de gelekte prijzen van de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, dan ziet het er somber uit voor je portemonnee.

Duurdere Pixel-toestellen

In de Verenigde staten worden de nieuwe telefoons 100 dollar (94 euro) duurder dan wat Pixel 7 vorig jaar kostte: Pixel 7 kostte 599 dollar en Pixel 7 Pro 899 dolllar, maar Pixel 8 gaat dus 699 dollar en 8 Pro 999 dollar kosten. Een flinke prijsverhoging dus. Ook in Groot-Britannië is zo’n stijging waarneembaar. Volgens expert Roland Quandt wordt de prijs ook in ponden 100 munten meer: van 599 pond voor Pixel 7 naar 699 pond voor Pixel 8. Alleen Pixel 8 Pro valt mee: die gaat naar 999 pond, terwijl die een jaar eerder 50 pond goedkoper was (849 pond).

In principe is dit niet echt nieuws, want we hebben vorige maand al vernomen wat de Franse prijzen zouden zijn: 799 euro voor Pixel 8 (versus 649 euro voor Pixel 7) en 1.099 voor de 8 Pro, versus de 7 Pro die 899 euro was. Het moge duidelijk zijn: we hebben geen geluk in Europa: in onze regio is de prijsstijging het grootst. Aan de andere kant hebben we al meerdere prijzen voorbij zien komen, want eerder lekte er een prijs van 860 voor de Pixel 8 en 1215 euro voor de Pro. De Pixel Watch 2 zou daarentegen weer helemaal niet zoveel duurder worden: in het Verenigd Koninkrijk zou het gaat om 349 pond, terwijl de eerste Pixel Watch 339 pond was.

Pixel 8-aankondiging

Dus ja, de Pixel 8 wordt echt aanzienlijk duurder en gaat daarmee steeds meer van een middenklasse toestel richting high end. Jammer, want hierdoor is het toestel voor minder mensen bereikbaar. Dat terwijl Google voor zijn zoekmachine en andere internetopties juist altijd de missie heeft dat het vooral voor iedereen beschikbaar moet zijn.

Aan de andere kant: het is allemaal natuurlijk nog ‘van horen zeggen’, we moeten geduldig afwachten tot volgende week, want 4 oktober worden de nieuwe toestellen aangekondigd en dan weten we pas echt wat ze kosten.

Heb jij het ervoor over, als het inderdaad om zo'n enorme prijsstijging gaat? Laat het nu achter in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk