Pixel-batterijwidget komt met tijdsindicatie voor resterende accuduur

Pixel-batterijwidget komt met tijdsindicatie voor resterende accuduur

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

De batterijwidget van de Google Pixel-smartphones heeft een update gekregen. Vanaf nu kun je, naast het zien het percentage van je telefoon en van andere gekoppelde apparaten, ook zien hoe lang je smartphone ongeveer nog mee zal gaan.

Google Pixel-batterijwidget

De Pixel-toestellen draaien altijd op een schone versie van Android. Dit is Android zoals Google het zelf bedacht heeft. Dit is niet gek, want Google is zelf namelijk de maker van het Android-besturingssysteem. Bij Pixel-smartphones hoef je dus onder andere geen bloatware, voorgeïnstalleerde apps van derden of opvallende aanpassingen te verwachten.

Wel geeft Google zijn Pixel-smartphones altijd een aantal handige unieke functies mee, en één daarvan is de batterijwidget. In deze widget kun je in één oogopslag zien hoeveel capaciteit er resteert in je Pixel en gekoppelde bluetooth-apparaten. Dit geeft een mooi overzicht, zoals je hieronder kunt zien op de Pixel 6 Pro van redacteur Sebastien. Je kan ook het formaat voor de widget naar wens aanpassen.

Pixel-batterijwidget komt met tijdsindicatie voor resterende accuduur

Tijdsindicatie voor resterende accuduur

In een nieuwe update, versie 'v1.1.0.476812811.sr', voegt Google ondersteuning toe voor het weergeven van een resterende tijd. Deze tijd geeft een indicatie weer van hoe lang je Pixel-smartphone nog mee zal gaan, zo meldt 9to5Google. Deze indicatie werkt op dit moment nog alleen voor je Pixel-smartphone, nog niet voor de gekoppelde apparaten. Of dit later gaat komen is nog niet bekend. De nieuwe functie is overigens nog niet verschenen op de Pixel-smartphones van onze redactie, we verwachten dat Google de functie wel snel zal verspreiden.

Je vindt de widget trouwens onder de naam 'Instellingenassistent'. Deze vind je als volgt: hou het scherm lang ingedrukt, selecteer 'widgets', ga naar 'Instellingenassistent' en selecteer hier de widget. Tik en houd vervolgens vast om de widget ergens te plaatsen.

Heb jij de nieuwe functionaliteit van de Pixel-batterijwidget al? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

Pixel-batterijwidget komt met tijdsindicatie voor resterende accuduur

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk