Pixel Feature Drop december 2022: dit zijn alle nieuwe functies

Pixel Feature Drop december 2022: dit zijn alle nieuwe functies

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google trakteert gebruikers van Pixel-telefoons op nieuwe functies. Deze Pixel Feature Drop van december komt met verbeteringen voor de Pixel 7-serie, maar net zo goed voor de oudere Pixel 4a. Dit is een overzicht van alle nieuwe functies.

1. Google One VPN voor Pixel 7-serie

Hoog bezoek uit Spanje, want Google Nederland laat Sinterklaas een wat meer toelichting geven over de Pixel Feature Drop van december 2022. Dat is een update met heel wat nieuwe functies voor Googles smartphones en voor de Pixel Watch. De heilige man was uiteraard in de buurt, maar hij blijkt ook een techfanaat te zijn, dat ontdekken we in de video die je onderaan het artikel kan bekijken.

Er is al veel gezegd over de VPN-functie via Google One voor de Pixel 7-serie. Eigenaars van een Pixel 7 en Pixel 7 Pro kunnen de nieuwe VPN-functie gebruiken om online hun identiteit te laten verbergen. De nieuwe functie was al beschikbaar voor een deel van de Pixel 7-gebruikers, maar nu kan iedereen er gebruik van maken, dat zegt Google in een blogbericht.

Pixel Feature Drop december 2022: dit zijn alle nieuwe functies

2. Nieuw menu beveiliging en privacy

Google geeft telefoons een nieuw menu in instellingen over privacy en beveiliging. Bij elk onderdeel zie je informatiekaarten waarin Google aanbevelingen doet om je Pixel-telefoon beter te beschermen. Stel, je hebt bijvoorbeeld geen schermbeveiliging ingesteld, dan krijg je hier de aanbeveling om toch je scherm met met bijvoorbeeld een pincode te beveiligen. Je kan hier ook zien of 'Vind mijn apparaat' aanstaat en je kan meteen doorgaan naar het Privacydashboard.

3. Clear calling

In de review van de Pixel 7 hadden we het al over de aankomende Clear calling-functie, maar nu is hij ook gearriveerd. Met Clear calling kan je mensen aan de andere kant van de lijn beter verstaan als ze zich in een luidruchtige plaats bevinden. Achtergrondruis wordt in real-time tijdens het bellen gedetecteerd en gefilterd, en dat is dankzij de rekenkracht van de Tensor-chipsets. De functie werkt op de Pixel 6- en 7-serie.

- Lees verder onder de screenshot -

Pixel Feature Drop december 2022: dit zijn alle nieuwe functies

4. Labels bij transcriptie in Recorder

De Recorder-app wordt een stuk slimmer, dat heeft Google al in oktober aangekondigd. Wanneer je opnames beluistert, dan kan je al een transcriptie bekijken. Google gaat nu met labels een duidelijk onderscheid maken tussen welke spreker wanneer aan het woord is. Daarnaast kan je ook de afspeelsnelheid wijzigen, want Recorder laat je kiezen tussen de snelheden: 0,5x, 1,0x, 1,5x, 2,0x en 3,0x. De functie is momenteel enkel voor Engelstalige gesprekken beschikbaar op de Pixel 6- en 7-serie.

5. Fitbit-slaapprofiel voor Pixel Watch

Niet vergeten: de Pixel Watch is ook een Pixel. Google komt daarom met verbeteringen voor zijn smartwatch in combinatie met de slaapanalyse van Fitbit. Het horloge ondersteunt nu uitgebreidere slaapprofielen. Daarmee worden de 10 verschillende factoren gemeten die de kwaliteit van het slapen beïnvloeden. Jouw slaapgewoonten worden vervolgens weerspiegeld in de vorm van zes mogelijk slaapprofielen die allemaal door een dier zijn vertegenwoordigd. Dat klinkt als een een hele beestenbende, maar we leggen het hier gedatilleerd uit.

Gerelateerde artikelen

Daarnaast gaat de Pixel Watch ook snurken detecteren en kuchen terwijl je slaapt en ook daar krijg je een rapport over te lezen. Er is maar één nadeel bij deze verbeteringen: ze maken allemaal deel uit van Googles Fitbit Premium-abonnement. Als je een Pixel Watch koopt kan je zes maanden lang van deze extra slaapfuncties gebruik maken, maar daarna moet je je inschrijven voor een abonnement dat maandelijks 8,99 euro kost.

Pixel Feature Drop december 2022: dit zijn alle nieuwe functies

6. Nieuwe achtergronden

Op Pixel-telefoons kan je nieuwe achtergronden ontdekken die in het teken staan van de Internationale Dag van mensen met een beperking. De nieuwe wallpapers zijn ontworpen door artiest Morgan Harper Nichols. verder is er een nieuwe Bloom Live Wallpaper beschikbaar. Hij bevat bloemen die bewegen wanneer je door het startscherm veegt.

Extra functies

Het is niet alleen de Pixel 7-serie die op nieuwe functies wordt getrakteerd, want ook de Pixel 4a krijgt wat nieuwigheden. De telefoon kan nu spraakberichten transcriberen in Google Berichten en de zoekfunctie op de telefoon is verbeterd. Bij het zoeken kan de Pixel 4a nu bladeren door contacten, apps, screenshots, instellingen en zoekresultaten op het internet.

Google deed recent ook een 'Android Feature Drop' met verbeteringen die op alle Android-smartphones zijn gericht. Wat vind jij van de nieuwe aankondigingen in deze Pixel Feature Drop? Wist jij dat Sinterklaas zoveel affiniteit heeft met technologie? Laat het ons weten in de reacties.

Bedankt voor de tip, Clemens!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk