Pixel Feature Drops: 4 leuke exclusieve functies aangekondigd

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Een verbetering voor de camera, meer privacy in je fotogalerij, extra slimme functies en nieuwe achtergronden. Dat is het recept van Googles laatste Pixel Feature Drop, ofwel een pakket aan exclusieve functies voor de telefoons.

Pixel Feature Drops

Google is in de eerste plaats een softwarebedrijf, want het is de ontwikkelaar van het Android-besturingssysteem. Die ervaring wil het omzetten in een troef bij zijn eigen Pixel-reeks van smartphones in de vorm van de Pixel Feature Drops. De laatste lading aan exclusieve Pixel-functies is inmiddels in maart gedropt, en het is dus weer tijd voor iets nieuws, dat ontdekken we uit een blogbericht van Google. We bespreken de nieuwigheden.

1. Astrofotografie

Google optimaliseert al langer de cameraprestaties van Pixel-telefoons zodat ze mooie foto's van de sterrenhemel kunnen maken. Nu kan je Pixel ook in één klap automatisch een filmpje maken wanneer je vanuit Nachtzicht fotografeert. Belangrijk is om lang stil te houden en de camera zijn werk te laten doen. De beste prestaties krijg je wanneer je je telefoon in combinatie met een tripod gebruikt. Zowel het filmpje als de foto worden opgeslagen in je cameramap. Dit werkt voor de Pixel 4-reeks of recentere toestellen.

via GIPHY

2. Achtergronden en ringtones

In juni starten de gay pride-evenementen wereldwijd en daar wil Google ook aan deelnemen dankzij drie nieuwe, vrolijke Pixel-achtergronden. Daarin staan vrolijke zomerfeesten- en activiteiten in de hoofdrol samen met regenbogen en regenboogvlaggen. De werken zijn gemaakt door ontwerper Ashton Attzs. Verder zijn er ook nieuwe ringtones die zijn gemaakt door Youtubers en LGBTQ+-artiesten. Je kan ze nu al vinden op je telefoon.

Pixel Feature Drops: 4 leuke exclusieve functies aangekondigd

Het gaat om drie nieuwe kleurrijke achtergronden

3. Vergrendelde map

Google sprak op Google I/O al over de Vergrendelde map in Google Foto's die je beveiligt met je vingerafdruk of een pincode. De functie is ideaal voor wie rekeningen wil bewaren of foto's van verrassingen voor cadeaus. Google wil de Vergrendelde map nu nog dieper integreren in Pixel-telefoons, want je kan nu vanuit de camera-interface kiezen om de foto die je neemt achter slot en grendel te stoppen in Google Foto's. Dat doe je nog voor je de foto neemt. De functie wordt nu uitgerold naar Pixel-telefoons, maar ze is op onze redactie nog niet te zien op het moment van schrijven.

via GIPHY

4. Slimme functies

Google wil zijn Pixel-telefoon altijd wat slimmer maken dan de andere Andorid-telefoons. Google stelt nu dat je met de Assistent nu telefoontjes kan beantwoorden of weigeren. Dat doe je met een "Hey Google, answer call" of "Hey Google reject call". Of die commando's ook in het Nederlands gaan werken, is niet bekend. We vragen Google om meer duidelijkheid.

Gboard heeft ook een intelligentieboost gekregen. Wanneer je een e-mailadres, telefoonnummer of url kopieert dan verschijnt die tekst voortaan al bovenaan als suggestie in je toetsenbord. Zo kan je de info sneller delen in bijvoorbeeld berichten-apps. De functie wordt nu uitgerold.

Pixel Feature Drops: 4 leuke exclusieve functies aangekondigd

Het klembord verschijnt in de suggesties

Wat denk jij van de nieuwe Feature Drop. ben je blij met de nieuwigheden of had je wat meer van Google verwacht? Wat is de beste nieuwe functie? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Pixels? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk