Pixel-gebruikers kunnen uit het Android Beta-programma zonder reset

Pixel-gebruikers kunnen uit het Android Beta-programma zonder reset

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Als je aan een bèta-programma van Android meedoet, dan brengt dat bepaalde risico’s en ongemakken met zich mee. Eén ervan is dat je je hele toestel moet leeghalen wanneer je stopt met Android Beta. Daar komt nu een einde aan, want Google staat Pixel-gebruikers toe om uit het testprogramma te vertrekken zonder volledig te hoeven teruggaan naar de fabrieksinstellingen.

Android Beta

Met het Android Beta-programma krijg je de kans om nieuwe software te helpen testen voordat ze officieel verschijnen. Als eenmaal de ‘gewone’ variant naar alle smartphones wordt uitgerold, dan moet je echter om uit de bèta te gaan je hele telefoon resetten. Nu kun je natuurlijk wel gebruik maken van allerlei clouddiensten om je gegevens in op te slaan, maar het is toch wel wat gedoe om elke keer te zorgen dat je niks wist wat je nog nodig hebt of om andere redenen wil behouden.

Straks hoeft dat resetten niet meer, want Google heeft aangegeven dat Pixel-gebruikers die in het Android Beta-programma zitten straks een officiële stabiele release krijgen van de software wanneer de bèta op zijn einde loopt. Zo kunnen ze het bèta-programma verlaten zonder daarbij rigoureus hun telefoon te hoeven opruimen (al is een opgeruimde telefoon natuurlijk geen overbodige luxe).

Niet meer resetten

Gisteren is er weer een nieuwe release geweest, namelijk de kwartaal-platformuitgave van Android 12 op Pixel 6 (met slechts een paar bugfixes erin. In de aankondiging daarvan liet Google weten dat de overgang van bèta naar normaal dus makkelijker wordt, maar wel alleen voor Pixel-gebruikers.

Google schrijft: “Voor toekomstige bèta-releases zullen we ervoor zorgen dat alle bèta-apparaten (Pixel 4, 4a, 5, 5a, 6, 6 Pro-serie) elke officiële stabiele release voor het publiek ontvangen, zodat je je voor een beperkte tijd kunt afmelden zonder gegevens te wissen totdat je de volgende bèta-update toepast. De volgende stabiele openbare release volgt in juni.”

Pixel-gebruikers kunnen uit het Android Beta-programma zonder reset

Wil je meedoen? Ga dan naar google.com/beta.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk