Pixel Tablet heeft nu onderdelen en reparatiegids op iFixit

Pixel Tablet heeft nu onderdelen en reparatiegids op iFixit

Laura Jenny

door Laura Jenny

IFixit biedt nu ook opties om een Pixel Tablet zelf te kunnen repareren. Het gaat zowel om gidsen om zelf je tablet te fiksen, als onderdelen om kapotte delen te vervangen. Zoals vaker met iFixit zijn deze handigheden alleen niet in Nederland en België verkrijgbaar. Het blijft beperkt tot de Verenigde Staten.

Pixel Tablet 

Maar dat maakt het nog wel interessant om te zien wat die onderdelen dan kosten. Het gaat hier dus om officiële onderdelen die bij Google afkomstig zijn. De behuizing voor de achterzijde van de tablet kost 199,99 dollar. Direct omgerekend is dat 178 euro. Nu is hij dan wel van porselein, wat de hoge prijs ergens wel verklaart. Er zitten drie microfoons in, antennes, een aan/uit-knop met vingerafdrukscanner en volumeregeling.

Pixel Tablet heeft nu onderdelen en reparatiegids op iFixit

Het scherm stuk? Ook dan ben je zo'n bedrag kwijt. Je hebt daar dan wel de 8MP selfiecamera bij. De batterij van 7020 mAh is beter betaalbaar: die kost 59,99 dollar, wat direct omgerekend 56 euro is. Wil je de USB-C poort vervangen, dat kan voor 24,99 dollar (23 euro). Elke speaker kost ook 23 euro, net als de achtercamera.

Pixel Tablet heeft nu onderdelen en reparatiegids op iFixit

IFixit

Om de boel allemaal veilig te installeren zijn er verschillende gidsen gemaakt: USB-C poort, camera, scherm, behuizing, achtercamera, batterij en speakers. Belangrijk is onder andere om warmte te gebruiken om het een en ander uit elkaar te halen, al is het in sommige gevallen ook nodig om schroefjes te verwijderen. Je kunt niet alles zomaar verwijderen en lostrekken, dus mocht je toch iets zelf willen vervangen, volg dan de handleiding van iFixit nauwkeurig.

Ergens is het wel jammer dat de onderdelen niet iets goedkoper zijn: in sommige gevallen zullen mensen eerder kiezen een nieuwe tablet te kopen dan een bedrag van bijna 200 euro neer te tellen voor een onderdeel. Eerder kwam overigens ook al het materiaal voor de Pixel 7-toestellen op iFixit.

Wat is jouw mening over de prijzen van iFixit? Deel het in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk