Pixel Watch-glas stuk? Google gaat hem niet voor je fiksen

Pixel Watch-glas stuk? Google gaat hem niet voor je fiksen

Laura Jenny

door Laura Jenny

Het recht op reparatie wordt steeds belangrijker, maar niet alle gadgets zijn daar klaar voor. Zo blijkt het niet mogelijk om het gebroken glas van je Pixel Watch door Google te laten repareren. Hoewel dit wordt opgemerkt vanuit de Verenigde Staten, waar in sommige staten wel recht op reparatie-wetten bestaan, lijkt het ook op Europese Pixel Watch-gebruikers van toepassing.

Pixel Watch-glas stuk

Je kent het wel, je zwaait iets te lomp met je armen en knalt je horloge zo tegen een deurpost aan. Of je bent aan het klussen en je slaat die hamer compleet mis. Hoewel je in dat laatste geval misschien ook een ander probleem hebt, namelijk dat je een bril nodig hebt, is het nu eenmaal niet onoverkomelijk dat er iets gebeurt met je Pixel Watch. Een klein scheurtje is lelijk, maar geen ramp, maar het kan ook voorkomen dat je echt onacceptabel veel breuk hebt waardoor je je horloge zelfs niet zo goed kunt aflezen.

Dan wil je natuurlijk dat het apparaatje gemaakt wordt en waar je met je smartphone vaak nog wel bij belhuisjes-achtige winkels terechtkunt voor een reparatie, geldt dat niet voor de wat specialere Google Pixel Watch: zeker omdat die officieel niet eens helemaal echt in Nederland uit is. Sowieso is het altijd slim om met de originele leverancier te checken wat het voor je kan betekenen. Soms zit je nog in je garantie en wordt de gadget gratis en op de officiële manier gefikst. Je kunt ook naar iFixit gaan, waar wel het een en ander staat over hoe je je kapotte Pixel Watch fikst, maar daaraan zitten ook weer grenzen.

Garantie, recht op reparatie, daar hoef je niet op te rekenen bij Google, zo schrijft TheVerge. Google laat hen weten: “Op dit moment hebben we geen reparatieoptie voor de Google Pixel Watch. Als je horloge beschadigd is, kun je contact opnemen met het Google Pixel Watch Customer Support Team om je vervangingsopties te controleren.”

Kleine lettertjes

Google heeft geen reparatiemogelijkheden voor zijn eigen gadget: tja, wie dan wel? Bovendien heeft het bedrijf zich wel ingedekt: in de garantievoorwaarden wordt genoemd: “Deze beperkte garantie is niet van toepassing op schade veroorzaakt door: (1) normale slijtage; (2) ongelukken; (3) verkeerd gebruik (inclusief het niet volgen van de productdocumentatie); (4) verwaarlozing; (5) demontage; (6) wijzigingen; (7) onderhoud anders dan door Google-geautoriseerde technici; en (8) externe oorzaken zoals, maar niet beperkt tot: schade door vloeistoffen, blootstelling aan scherpe voorwerpen, blootstelling aan overmatige kracht, afwijkingen in de elektrische stroom die wordt geleverd aan het Google-product en extreme thermische of omgevingsomstandigheden.” Eigenlijk alles dus.

Zeker aan de vooravond van de aankondiging van de opvolger van de Pixel Watch, die hetzelfde ontwerp schijnt te hebben, is dit slecht nieuws. Je wil toch zo lang mogelijk genieten van je apparaat en een bedrijf zou ook wat duurzamer moeten willen zijn, toch?

Heb jij een Pixel Watch en begint die al de eerste scheurtjes te vertonen? Laat het nu achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk