Google Play Store laat je nu snel apps met toegankelijkheidsfuncties vinden

Google Play Store laat je nu snel apps met toegankelijkheidsfuncties vinden

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google maakt het makkelijker voor mensen met een beperking om geschikte apps te vinden in de Play Store. Ze krijgen nu een label zoals: 'Hulp bij motorische beperkingen' of 'Hulp bij visuele beperkingen'. Daarmee kan je makkelijk op zoek naar andere toegankelijke apps.

Toegankelijkheid en apps

Voor mensen met een visuele beperking is Google Talkback in heel wat apps gebouwd. Daarmee leest Google de menu's in een bepaalde app voor zodat je makkelijker door de interface kan navigeren. Om dit soort van toegankelijke apps makkelijker te vinden krijgt de Play Store speciale toegankelijkheidslabels, dat maakt Google bekend in een Google Play Help-bericht.

De labels verschijnen onder het kopje Over deze app in de Play Store. Je kan er de volgende labels terugvinden:

  • Hulp bij motorische beperkingen
  • Hulp bij visuele beperkingen
  • Cognitieve beperkingen
  • Hulp bij gehoorbeperkingen
  • Toegankelijke communicatie
  • Ondersteuning voor schermlezers

Zo werkt het

Google legt verder uit dat de labels telkens op twee manieren apps verzamelen. Het kan gaan om apps die mensen ondersteunen met hun beperking, zoals Google Live Transcriptie voor mensen met gehoorbeperking. Anderzijds kan het ook gaan om eender welke app die toengankelijkheidsfuncties bevat, bijvoorbeeld een game die werkt met een schermlezer.

Recent heeft KPN bekend gemaakt dat zijn app nu toegankelijker is voor gebruikers met visuele beperkingen dankzij Talkback-ondersteuning. Toch valt het op dat de app - en veel andere toegankelijke apps - nog niet van een label zijn voorzien. Daarnaast lijkt er nog geen eenvoudige manier te zijn om een overzicht van de verschillende labels te vinden in de Play Store. Met andere woorden: je moet een label eerst tegenkomen in een bepaalde app voor je ander apps met dat label kan zoeken.

Google stelt ook dat nog niet alle apps een label hebben gekregen, maar dat de selectie wel wordt uitgebreid in de toekomst. Ben jij tevreden nu toegankelijke apps nu beter vindbaar zijn in de Play Store? Laat het ons weten in de reacties.

De populairste artikelen over toegankelijkheid

Nieuws

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk