Play Store-website heeft grote redesign gekregen: zo ziet het eruit

Play Store-website heeft grote redesign gekregen: zo ziet het eruit

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google rolt nu een nieuw design uit van de webversie van de Play Store. Het nieuwe uiterlijk lijkt nu veel meer op de app en de Play Store ziet er een stuk moderner uit. De nieuwe interface is aangepast voor alle schermgroottes.

Play Store-interface

Google geeft zijn Play Store-website een nieuw likje verf dat beter past bij het Material You-uiterlijk van de Play Store op Android. De interface is lichter met minder kleurengebruik en meer afgeronde hoeken. Bovenaan zie je een navigatiebalk met de opties: 'Games', 'Apps', 'Films', 'Boeken' en 'Kinderen'. Je kan het zien via play.google.com

Vervolgens is er bij 'Apps' en 'Games' nog een filtermogelijkheid per apparaat. Je kan bijvoorbeeld zoeken naar apps die zijn geoptimaliseerd voor Chromebooks, maar je kan ook in één keer zoeken naar apps voor Wear OS, Android Auto of Android TV. Als je rechtsboven op het icoontje van de Google-account tikt, krijg je de mogelijkheid om onder meer je abonnementen en verzamelde Play Points te bekijken.

Respectievelijk de nieuwe en oude interface

Centraal punt voor je apps 

Het lijkt logisch dat Google op de vernieuwde website gebruikers laat filteren op basis van het apparaat waar ze de apps willen gebruiken. Het bedrijf maakte eerder al duidelijk dat tablets een belangrijke rol spelen en apps die voor grote schermen zijn geoptimaliseerd, worden ook bevoordeeld in de Play Store. Daarnaast werd het ook voor Android TV-gebruikers mogelijk om apps te installeren vanaf hun telefoon. De webversie en smartphone-app dienen dus meer dan ooit als een centraal punt waar je Android-apps beheert op al je apparaten.

Het nieuwe uiterlijk van de Play Store wordt op dit moment wereldwijd uitgerold, maar het was hier op de redactie enkel voor mijn collega Dim zichtbaar. De Play Store-app voor Android kreeg in oktober 2021 alvast een nieuw uiterlijk in Material You-stijl. Wat denk jij van dit nieuwe uiterlijk met de webversie van de Play Store? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De populairste artikelen over de Google Play Store

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk