Problemen met contactloos betalen na update Google Pixel

Problemen met contactloos betalen na update Google Pixel

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Sommige Google Pixel-smartphones hebben na de update problemen met contactloos betalen. Na het downloaden van de maart-update lukt het niet meer om contactloos te betalen. Het komt niet bij alle toestellen voor, maar een aantal kunnen niet langer contactloos betalen via Google Pay.

Update Pixel

Het lijkt niet aan een specifieke type toestel te liggen: de problemen steken willekeurig de kop op. Als je dus veel contactloos betaalt met je Pixel, dan is het misschien beter om nog even te wachten met het downloaden van de update die afgelopen maandag uitkwam (al mis je dan wel bepaalde beveiligingsupdates). Heb je de update wel vast gedownload, maar zijn er geen problemen? Slecht nieuws: het euvel kan zomaar uit het niets alsnog voorkomen, schrijft 9to5Google.

Je herkent het aan een melding in je scherm die zegt: “Your phone doesn’t meet software standards” (vrij vertaald: Je telefoon voldoet niet aan de softwarestandaarden). Je kunt dan geen contactloze aankopen doen met het toestel. Google Pay kan nog wel worden gebruikt om online betalingen te doen. Je kunt overigens ook zonder die melding zien wat de status van jouw contactloos betalen is. Je gaat hiervoor naar je accountavatar in de Play Store > Instellingen > Over > Play Protect-certificering.

Problemen met contactloos betalen na update Google Pixel

Contactloos betalen

Het heeft niets te maken met instabiele bètaversies: dit gaat gewoon om de grote update die naar iedereen gaat. Je zou er dan ook voor kunnen kiezen om het Android Beta-programma in te stappen om het op te lossen, maar het betekent wel dat je dan tot de release van Android 12 QPR3 in juni op die variant van Android moet blijven. Misschien is het dus maar beter om af te wachten tot Google met een oplossing komt.

Het lijkt erop dat het probleem zich voordoet bij allerlei Pixel-toestellen: 4a, Pixel 4a 5G en Pixel 5 in ieder geval. Het lijkt te liggen aan de kant van Google, dus het is te hopen dat het bedrijf snel met een nieuwe update komt waardoor iedereen weer naar hartenlust contactloos kan betalen.

Gebruik jij je Pixel-smartphone veel voor contactloos betalen? Laat het nu achter in de reacties onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk