Proximus lanceert morgen 5G in België, ontdek waar het beschikbaar is

Proximus lanceert morgen 5G in België, ontdek waar het beschikbaar is

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Proximus en 5G

Proximus maakt bekend dat het vanaf morgen in een dertigtal gemeentes verspreid over heel België snellere mobiele data gaat aanbieden via 5G. Op een kaart toont Proximus gedetailleerd waar je van 5G gebruik kan maken. De provider lanceert ook een nieuw abonnement waarmee klanten van het snellere internet kunnen profiteren: Mobilus 5G Unlimited, dat is een abonnement waarmee je onbeperkt zal kunnen surfen op het snellere netwerk, al ontbreken de details nog over de nieuwe formule.

[readmore articles="206125"]

Proximus gebruikt de bestaande antennes en frequenties, waardoor het dus niet zal gaan om de snelste prestaties die in theorie mogelijk zijn met de nieuwe internetstandaard, en het gaat ook niet om een zogenaamd Millimeter Wave-netwerk. Proximus houdt zich ook nog steeds aan de huidige EMF-stralingsnormen, maar toch slaagt de provider erin om onder die omstandigheden de snelheid op de drijven.

We kregen nog niet alle details over de mogelijke snelheid van net netwerk, maar in een video laat Proximus al wel zien hoe een film met een grootte van 5 GB in 40 seconden wordt gedownload, terwijl het huidige 4G-netwerk daar 6 minuten voor nodig heeft.

[readmore articles="206065"]

5G in tv-uitzendingen

Proximus kondigt verder nieuwe samenwerkingen aan met Brussels Airport en de VRT. Het bedrijf wil met de openbare omroep testen hoe het 5G kan inzetten voor de productie van live-uitzendingen. Daarnaast vervroegt het bedrijf zijn investeringen in vast internet via de glasvezel, en de provider gaat daarbij 800 000 extra gezinnen tegen 2025 aansluiten op het snellere internet, goed voor een totaal van 2,4 miljoen woningen. Er komt ook een fiberoptie in de abonnementen waarmee je voor 15 euro per maand extra kan surfen aan 1 Gbps.

MyProximus

MyProximus

Met de MyProximus-app heb je altijd een overzicht van je abonnementen bij de hand en dat is niet alles. Zo kun je:• controleren hoe het zit met je maandelijkse ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk