Proximus en Belfius lanceren in 2021 Banx, een volledig digitale bank

Proximus en Belfius lanceren in 2021 Banx, een volledig digitale bank

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Nog de afgelopen zomer kondigde Proximus en Belfius een samenwerking aan: het bleef wel onbekend wat de twee partijen zouden opzetten. Dinsdag werd deze stilte onderbroken met een aankondiging: de partijen gaan een (volledig) digitale bank, genaamd Banx, lanceren.

Banx: de digitale bank

Dat Belfius en Proximus zouden samenwerken aan een bank, werd in de zomer al uitgelicht, maar de details van deze bank bleven tot dinsdag onder de lakens. Wat vooral opvalt is dat het gaat om een volledig digitale bank: vermoedelijk zijn er, in tegenstelling tot reguliere banken, geen kantoren om te bezoeken bij vragen. Het is onbekend of Banx klanten niet alsnog bij Belfius-filialen welkom zijn – deze bank heeft namelijk wel zijn fysieke banklocaties.

Met Banx gaan Proximus en Belfius de concurrentie aan met HelloBank van BNP Paribas Fortis. Over concrete details van deze digitale bank doen Proximus noch Belfius momenteel concrete uitspraken. Er wordt gespeculeerd dat de twee bedrijven de digitale bank in de eerste helft van het jaar willen introduceren, hoewel het onbekend is of deze tijdslijn nog wordt aangehouden.

Verder is het onbekend of deze tijdslijn realistisch is. In een reactie tegenover Knack liet Proximus-woordvoerster Fabrice Gansbeke weten dat er verwacht wordt dat precieze details over Banx aan het begin van 2021 gedeeld worden: “We zijn hard aan het werken. We zullen begin volgend jaar met meer informatie komen rond timing en productspecificaties”, aldus de woordvoerster.

Belfius en Proximus

Voor Belfius en Proximus is het een tweezijdige deal; enerzijds zal Belfius een bank ontwikkeling die gebruikt kan worden door Proximus-klanten, terwijl Belfius-klanten anderzijds bij Proximus terecht kunnen voor een telecomabonnement. Hiervoor wordt gewerkt aan wat door de twee partijen een ‘gemeenschappelijk platform’ wordt genoemd. Hoe dit platform er precies uit komt te zien, is ook nog onbekend.

Na de lancering van de naam, blijven er veel vragen over die pas begin volgend jaar van antwoord voorzien zullen worden. Wij wachten ondertussen gerust af voor de volgende aankondiging van de twee bedrijven. Wat vind jij van de komst van de digitale bank van Proximus en Belfius? Zou jij een digitale bank verkiezen boven een reguliere bank, en waarom? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk