Qualcomm Snapdragon 6 Gen 1 moet camera's midrange-smartphones verbeteren

Qualcomm Snapdragon 6 Gen 1 moet camera's midrange-smartphones verbeteren

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

De nieuwe aankomende budget- en midrange-processoren van Qualcomm krijgen verbeteringen voor camera- beeld- en AI-bewerkingen. Volgens het bedrijf zouden de beelden gemaakt met de camera's van budget- en midrange-smartphones, die gebruik gaan maken van deze chip, dan ook beter moeten worden.

Nieuwe naamgeving

Sinds dit jaar is Qualcomm bezig aan een versimpeling van zijn chipset-lijnen, als het om de naamgeving gaat althans. Het bedrijf heeft zijn gehele line-up hernoemd en wil het hiermee eenvoudiger maken om de losse chipsets van elkaar te kunnen onderscheiden. Waar het bedrijf vroeger zijn chipsets onderverdeelde in de 200, 400, 600, 700 en 800-serie, daar doet het bedrijf het sinds dit jaar op dit moment met de 4, 6, 7 en 8-naamgeving. De 4 staat voor de budget-processoren, de 6 en 7 voor midrange en de 8 staat voor de high-end-chipsets.

We nemen even een voorbeeld. Vorig jaar was de Qualcomm 695-chipset één van de meest gebruikte midrange-processoren van het bedrijf, daarnaast had het bedrijf echter ook nog de 665, de 690 en ga zo maar door. Qualcomm gaat dit veranderen en komt straks met een Qualcomm Snapdragon 6 Gen 1-processor. Het eerste getal staat hierin voor het soort processor en het tweede getal staat voor de generatie. De opvolger van de 6 Gen 1 wordt dus de 6 Gen 2 enzovoort enzovoort. Deze nieuwe 6 Gen 1-processor komt daarbij met nieuwe verbeteringen voor beeldverwerking.

Qualcomm Snapdragon 6 Gen 1 moet camera's midrange-smartphones verbeteren

Verbeterde beeldverwerking 

De Snapdragon 6 Gen 1, de processor die we volgend jaar dus in veel budget- en midrange-smartphones kunnen verwachten, komt namelijk onder andere met ondersteuning voor 4K HDR video-opname. Zo meldt Qualcomm. Daarnaast zullen de smartphones die met de 6 Gen 1 uitgerust worden, foto's kunnen maken tot 200 MP. Ook zal de verbeterde kunstmatige intelligentie van de chip ervoor moeten zorgen dat foto's er nog beter uit kunnen gaan zien.

Naast de verbeterde beeldverwerking zal de 6 Gen 1 uiteraard ook qua performance er een stap op vooruit gaan. Volgens Qualcomm wordt de chipset namelijk zo'n 40 procent sneller dan de Snapdragon 695 5G-chip. Zoals al eerder genoemd verwachten we de 6 Gen 1 volgend jaar in veel budget- en- midrange-smartphones terug te zien. Waarschijnlijk zien de eerste smartphones die gebruik maken van deze chip, begin volgend jaar het levenslicht.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk