'Realme GT Neo 5 laadt volledig op in 9 minuten'

'Realme GT Neo 5 laadt volledig op in 9 minuten'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Realme maakt bekend dat zijn aankomende toptoestel kan opladen met een 240W snellader. Er wordt verwacht dat de Realme GT Neo 5 volledig kan opladen in 9 minuten. We bekijken alvast hoe deze oplader werkt.

Realme GT Neo 5 met 240W oplader

Realme is klaar om in februari een nieuwe high-end telefoon op de wereld los te laten. Het merk licht al een tipje van de sluier op, want op Chinese sociale media krijgen we te horen dat de Realme GT Neo 5 een 240W snellader gebruikt.

Realme maakt met de GT Neo 5 als eerste smartphonemerk gebruik van de nieuwe 240W snellader die OPPO vorig jaar heeft aangekondigd. Die oplader heeft een uitvoer van 10B en 24A en Realme gebruikt een aangepaste oplaadkabel met extra dikke koperdraden. De capaciteit is dankzij die kabel verhoogd met 20 procent. De telefoon kan vermoedelijk in 9 minuten opladen van 0 tot 100 procent.

Toch is ook aan de veiligheid voor gebruikers gedacht. De oplader bevat 13 sensoren die de temperatuur tijdens het laden monitoren en zo het vermogen aanpassen. Door middel van grafeen wordt de temperatuur zo laag mogelijk gehouden en de behuizing van de oplader is daarnaast vuurbestendig gemaakt.

Je hoeft gelukkig geen Chinees te kunnen om de essentie van deze teaser te begrijpen

Je hoeft gelukkig geen Chinees te kunnen om de essentie van deze teaser te begrijpen

Gezondheid van de accu

Bij krachtige snelladers heerst automatisch ook bezorgdheid over de impact op de accu van telefoons. In het verleden moest Xiaomi bijvoorbeeld al eens toegeven dat zijn 200W oplader een behoorlijk negatieve impact heeft op de levensduur van batterijen.

Realme stelt dat dat anders ligt bij zijn GT Neo 5. De telefoon gebruikt een accu die meer levenscycli heeft dan de gemiddelde batterij. De accu kan in totaal 1.600 oplaadcycli aan, vergeleken met 800 bij de gemiddelde smartphone.

Gerelateerde artikelen

De Realme GT Neo 5 komt volgens geruchten met een 144Hz scherm met een grootte van 6,7 inch. Onder de motorkap schuilt de Qualcomm Snapdragon 8+ gen 1-chipset. De exacte lanceringsdatum van de Realme GT Neo 5 is nog niet bekend, maar de telefoon wordt op de MWC-techbeurs in Barcelona voorgesteld. Die beurs opent op 27 februari.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Wear OS? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk