'Realme komt binnenkort met een vouwbare smartphone'

'Realme komt binnenkort met een vouwbare smartphone'

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Realme hint in een tweet naar de komst van een vouwbare smartphone van het merk. Wordt het een flip- of toch een fold-toestel?

Foldable van Realme

Het lijkt er dit jaar dan toch echt (eindelijk) op dat de foldable-markt een ‘swung’ gaat krijgen. Op het Mobile World Congres in Barcelona van afgelopen februari kondigde OnePlus namelijk aan met een vouwbare smartphone te komen en ook OPPO, Vivo en Honor kwamen de afgelopen tijd met nieuwe foldables. Nu lijkt ook Realme zich te willen mengen in de markt van de vouwbare smartphones. Hiermee lijkt Samsung, de fabrikant die langzamerhand toch het monopolie aan het verkrijgen was, er geduchte tegenstanders bij te krijgen. En dit is alleen maar goed want hoe meer concurrentie er is, des te beter fabrikanten hun best moeten doen om onderscheidend te worden.

In een bericht op Twitter vraagt de vice president van het Chinese-bedrijf zich namelijk het volgende af: “Wat willen jullie hierna… #realmeFlip of een realmeFold?’’ Hiermee hint hij toch nadrukkelijk op een komst van een foldable van de fabrikant.

Dit lijkt overigens ook geen onlogische stap. Realme is onderdeel van BBK, dit is een bedrijf waaronder ook OnePlus, OPPO en Vivo vallen. Zoals we al aangeven, hebben die fabrikanten al meerdere vouwbare smartphones op de markt gebracht of zijn van plan dit binnenkort te gaan doen.

Wanneer is de vouwbare Realme beschikbaar?

Het is nog niet bekend wanneer Realme een vouwbare smartphone op de markt gaat brengen. De fabrikant werkt nu nog hard aan de lancering van de Realme GT3. Dit moet de smartphone worden met de snelste oplaadtechniek die er momenteel te koop is. In minder dan tien minuten is deze smartphone helemaal opgeladen. Meer over deze smartphone lees je in dit artikel en zie je in deze video.

Wat vind jij van vouwbare smartphones en wat voor één zou jij van Realme willen zien? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk