Samenwerking tussen Google en Orange: Nest Mini voor maar 9 euro

Samenwerking tussen Google en Orange: Nest Mini voor maar 9 euro

Jiri Truijen

door Jiri Truijen

Laatst geüpdatet

Google Nest Mini

De Google Nest Mini is sinds vandaag officieel te koop in België. De Nest Mini is een smart speaker met Google Assistent aan boord en het is de opvolger van de bekende Google Home Mini.

De slimme speaker lijkt sterk op de Home Mini maar er zijn een aantal belangrijke verschillen. Waar de Home Mini nog beschikte over twee microfoons, heeft de Nest Mini er een derde bijgekregen. Dit verbetert de functionaliteit van de Google Assistent aanzienlijk.

[readmore articles="202853"]

Verder heeft Google ook een Machine Learning-chip toegevoegd aan de Nest Mini. Dit heeft als voordeel dat de Nest Mini een heel stuk sneller werkt dan zijn voorganger. Niet alleen de snelheid is verbeterd, ook het geluid heeft een kwaliteitsinjectie gekregen. Het geluid klinkt een stuk natuurlijker, het maximale volume ligt duidelijk hoger en de bastonen zijn beter geworden.

Verbinden met wifi kan op de traditionele 2.4 GHz frequentie, maar ook via de nieuwere en snellere 5.0 GHz frequentie. Naast verbinden met wifi, kun je ook via bluetooth verbinden. Het gaat om bluetooth 5.0, wat wil zeggen dat je met meerdere apparaten tegelijk kunt verbinden. Uiteraard is er een ingebouwde Chromecast-ondersteuning voor het afspelen van audio en ook de stroomvoorziening is krachtiger geworden: van 8 watt naar 15 watt.

Tenslotte heeft de slimme luidspreker nu ook een uitsparing aan de achterzijde van het apparaatje gekregen. Daarmee kan je de Nest Mini gemakkelijk aan een haak of schroef aan de muur bevestigen.

Wat kun je met een Google Nest Mini?

Zo’n slimme speaker klinkt leuk, maar wat kan ik ermee? De meest voor de hand liggende functie is uiteraard muziek afspelen. Niet enkel kan je muziek beluisteren dat opgeslagen is op je smartphone of tablet, maar omdat het een smart speaker is kun je ook je streamingdienst-account koppelen van onder andere Spotify, YouTube Music, Deezer, enzovoort.

Heb je geen specifieke muziek waar je naar wil luisteren? Dan vraag je de Nest Mini om naar de radio te luisteren. Dat vragen mag je trouwens letterlijk nemen, want omdat de Nest Mini beschikt over Google Assistent, kan je via spraakcommando’s allerlei dingen vragen. Ben je benieuwd naar het laatste nieuws? Dan zeg je “Oké Google, speel het nieuws”, maar je kan ook allerlei vragen stellen waar de Assistent je dan van een antwoord voorziet: “wat voor weer is het?”, “hoelang doe ik erover om naar het werk te rijden?”, enzovoort

Je kunt dankzij de Google Assistent je Nest Mini ook heel taken laten uitvoeren. Zo kun je een boodschappenlijstje maken, een timer of wekker zetten, een herinnering instellen, iets toevoegen in je agenda, en nog veel meer. Ten slotte kun je via de Nest Mini ook allerlei smarthome-producten bedienen: vragen om de lichten uit te doen, je thermostaat aan te zetten, de rolluiken naar beneden te laten, de deur te openen, … Er zijn ontzettend veel slimme-producten die samenwerken met Google Assistent en dus ook met de Google Nest Mini.

Google Nest Mini bij Orange

De Google Nest Mini is officieel te koop voor een adviesprijs van 59 euro. Dat is niet zo heel veel geld voor een goede luidspreker. Daarbovenop is het een smart speaker, dus je kan er veel meer mee doen dan enkel muziek beluisteren.

Dankzij een samenwerking tussen Orange en Google België kan je de Google Nest Mini nu ook bij Orange aanschaffen. "Dankzij een exclusief partnership kunnen Orange-klanten de gloednieuwe Google-apparaten kopen voor de uitzonderlijke prijs van 9 euro voor de Nest Mini (-85 % op de handelsprijs) en 49 euro voor de Nest Hub (normaal 129 euro).", klinkt het bij Orange.

Om in aanmerking te komen voor deze deal, moet je Orange-klant zijn of een Orange Koala-abonnement afsluiten voor 12 maanden. Voor 20 euro per maand krijg je dan ongelimiteerd bellen en sms’en + 4 GB mobiel internet.

Dat is één van de beste abonnementen dat je voor die prijs kunt nemen, en daarbovenop krijg je de kans om een Nest Mini te kopen voor maar 9 euro, of de Google Nest Hub voor maar 49 euro.

Is 4 GB mobiel internet niet voldoende? Dan kan je ook kiezen voor Orange Cheeta voor 30 euro per maand en dan krijg je 8 GB mobiel internet. Wil je nog meer surfvolume? Dan kan je voor 40 euro per maand ook onbeperkt internet krijgen in het Orange Arend abonnement. Ook met deze twee abonnementen kan je de de Nest Mini kopen aan 9 euro.

Het aanbod is geldig van 22/10/2019 tot en met 07/11/2019, of tot de voorraad op is.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk