'Samsung werkt aan een begeleidende app voor DIY-reparaties

'Samsung werkt aan een begeleidende app voor DIY-reparaties

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung gaat het voor gebruikers makkelijker maken om zelf onder andere telefoons en horloges te repareren. Het bedrijf gaat daarvoor een begeleidende app lanceren. Het is niet bekend wanneer de app precies beschikbaar is voor gebruikers.

Samsung zelfreparaties

Samsung wil gebruikers begeleiden bij het uitvoeren van reparaties bij hun apparaten. Sammobile heeft ontdekt dat Samsung een patent heeft aangevraagd voor aan app genaamd 'Self Repair Assist' en we krijgen ook al een logo te zien van deze app. Uit de omschrijving blijkt dat de app bedoeld is voor "het zelf installeren en onderhouden van smartwatches, tablets, telefoons en oortjes".

Het nieuwe reparatieprogramma kan dus erg uitgebreid worden, al is het natuurlijk goed mogelijk dat er vanaf het begin geen ondersteuning is voor reparaties bij al deze soorten producten. Het valt ook nog te bezien of Self Repair Assist meteen beschikbaar zal zijn in Nederland en België.

Samsung heeft momenteel al een zelfreparatieprogramma voor bepaalde modellen van telefoons, maar dat is alleen beschikbaar voor gebruikers in de Verenigde Staten. De techgigant werkt daarvoor samen met de reparatie-experts van iFixit. Self Repair Assist is daarom mogelijk in de eerste plaats gericht op de VS.

Gerelateerde artikelen

iPhone-reparaties

Samsung zal ook niet de enige fabrikant zijn die gebruikers begeleidt bij het repareren van zijn producten. Vorig jaar is ook zijn grote concurrent Apple al met zo'n zelfreparatieprogramma gekomen. We hadden toen al - als zelfverklaarde orakels - voorspeld dat andere fabrikanten dat voorbeeld gaan volgen. Zo'n programma past namelijk in het duurzame verhaal dat de meeste telefoonfabrikanten vandaag de dag prediken.

Toch blijkt uit een AW Poll van vorig jaar dat de meeste van onze lezers liever zelf geen reparatie willen uitvoeren. Hoe zit het met jou? Ben jij bereid om je telefoon te repareren als een app je met de nodige stappen en tips begeleidt? Laat het ons weten in de reacties.

'Samsung werkt aan een begeleidende app voor DIY-reparaties

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk