'Samsung Galaxy A24 draait ook op MediaTek-chipset'

'Samsung Galaxy A24 draait ook op MediaTek-chipset'

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Er duiken meer en meer specificaties op van de aankomende Samsung Galaxy A24. Op een online benchmark die zojuist is verschenen kunnen we bijvoorbeeld opmaken dat de A24 over een MediaTek-chip gaat beschikken. Wat weten we nog meer?

Ook een MediaTek-processor

Er is een Geekbench-score gelekt van de Samsung Galaxy A24. De opvolger van de Galaxy A23 zal volgens deze score over een MediaTek-chip gaan beschikken. We zien namelijk specificaties - zoals de vernoemde processorkernen - die duiden op de MediaTek Helio G99-chipset. Net zoals de Galaxy A14 5G lijkt Samsung dus weer voor een MediaTek-processor te kiezen in plaats van een eigen geproduceerde Exynos-chip.

Het gerucht gaat daarbij dat Samsung ook bij de Galaxy A34 voor een processor van MediaTek gaat kiezen. De kans is bij het laatste genoemde toestel overigens wel groot dat er twee varianten gaan komen. De variant die gebruikt maakt van de MediaTek-chip gaan we waarschijnlijk in Europa zien. Of Samsung hetzelfde plan heeft voor de A24 - en er dus ook twee varianten van deze smartphone op de markt gaat brengen - is nog niet bekend.

'Samsung Galaxy A24 draait ook op MediaTek-chipset'

Geekbench-score Samsung Galaxy A24. Beeld: Geekbench Browser

Galaxy A24: overige specificaties

Volgens eerdere geruchten zal de Galaxy A24 verder beschikken over drie camera's op de achterkant. Naar verluidt gaat het over een 50 MP hoofdcamera, 5 MP groothoeklens en een 2 MP macrocamera. De selfiecamera zal een 13 MP exemplaar moeten zijn. De telefoon zou beschikken over een 5000 mAh accu die kan worden opgeladen met een vermogen van 25W. Verder kunnen we aan de Geekbench-score zien dat de Galaxy A24 op Android 13 gaat draaien en beschikt over minimaal 4 GB aan RAM.

Prijs en beschikbaarheid

Over de prijs en beschikbaarheid van de Samsung Galaxy A24 is officieel nog niets bekend. De Galaxy A23 was in Nederland en België te koop voor een adviesprijs van 299 euro.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk