Samsung Galaxy A53 ontvangt Android 13 in België

Samsung Galaxy A53 ontvangt Android 13 in België

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Samsung Galaxy A53 heeft zijn update beet voor One UI 5.0. De update wordt nu geleidelijk aan uitgerold in België. Met One UI 5 kan je onder meer gebruik maken van slimme widgets, een video-achtergrond voor het vergrendelscherm en een nieuw design.

Samsung Galaxy A53 en Android 13

De Samsung Galaxy S22-serie kon als eerste proeven van de grote One UI 5-update die in oktober is verschenen. Uit de updateplanning van het bedrijf bleek dat er nog veel meer updates in november staan gepland en het is Galaxy A53 die de volgende in de rij na de Galaxy S21-serie, dat weet Sammobile.

Met de One UI 5.0 -update krijg je een heel pakket van nieuwe functie die door Samsung zijn ontwerpen, met daarbovenop nog een pakket aan nieuwigheden die deel uitmaken van Android 13, de nieuwste versie van het besturingssysteem. Via onderstaande links kom je er alles over te weten:

Nieuw in One UI 5.0 zijn de verbeterde widgets. Je kan voortaan meerdere widgets op elkaar stapelen zodat ze minder ruimte innemen. je kan daarnaast een video bijsnijden om hem daarna als achtergrond te gebruiken voor het vergrendelscherm. Je zal ook merken dan One UI een nieuw uiterlijk heeft gekregen, met ander andere een betere weergave van meldingen en de notificatie voor oproepen.

Android 13 downloaden

De update neemt zo'n 2 GB opslagruimte in beslag en Samsung rolt hem in de komende uren en dagen geleidelijk uit naar meer gebruikers. Als het goed is zie je hem in een melding verschijnen. Je kan ook alvast handmatig naar de update zoeken: Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

De Samsung Galaxy A53 heeft zijn eerste grote software-update beet, maar de telefoon mag nog updates verwachten tot en met Android 16, dat blijkt uit Samsungs udpatebeleid. Wil je weten wanneer jouw Samsung-smartphone de Android 13-update krijgt, neem dan hier een kijkje. Heb jij de update al gekregen? Laat het ons weten in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk