Samsung Galaxy A53 duikt op in hands-on video's

Samsung Galaxy A53 duikt op in hands-on video's

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

De Samsung Galaxy A53 is opgedoken in verschillende hands-on video's op YouTube. Op de video's is het toestel in volle glorie te aanschouwen en krijgen we ook een inkijkje in de specificaties van het toestel. Wat kunnen we precies verwachten?

Samsung Galaxy A53

De Samsung Galaxy A53 is elk jaar één van de best verkochte Android-smartphones. Zo was de Galaxy A51 in 2020 lange tijd het best verkochte Android-toestel en versloeg het onder andere zijn grote 'vlaggenschip-broeders uit de Galaxy S20-serie. De Galaxy A5-toestellen verkopen voornamelijk zo goed omdat ze bekend staan om hun moderne design, goede en uitgebreide camera's en lange software-ondersteuning, voor een betaalbare midrange prijs. Gaat de Samsung Galaxy A53 dit ook bieden?

Samsung Galaxy A53 duikt op in hands-on video's

Hands-on video's 

Er zijn een aantal hands-on video's verschenen met de Galaxy A53 hierin als hoofdrol. In deze video's leren we dat het design van de Galaxy A53 veel weg heeft van zijn voorganger, de Galaxy A52. Het verschil zit hem voornamelijk in het camera-eiland welke nu iets meer uitsteekt en scherper in het design doorloopt. Ook zien we dat de achterkant van de A53 niet meer afgerond is en de zijkanten hierdoor plat zijn.

Verder leren we dat het toestel waarschijnlijk gaat beschikken over een 6,4 inch Full HD+ Super AMOLED-paneel met een verversingssnelheid tot 120 Hz en Gorilla Glass 5. De smartphone wordt aangedreven door de nieuwe Exynos 1280-chipset, bijgestaan door waarschijnlijk 6 GB aan RAM.

Camera's houden zelfde aantal megapixels

Als we verder kijken naar de camera's, dan zouden deze hetzelfde aantal megapixels krijgen als de camera's van de Galaxy A52. Het zal dus gaan om een 64 MP hoofdcamera, 12 MP groothoeklens, 5 MP macrocamera en een 5 MP dieptesensor. Het is nog niet helemaal bekend of de A53 wel de beschikking krijgt over nieuwe sensoren, of dat de verbeteringen voornamelijk softwarematig zouden moeten zijn.

Als laatst krijgt het toestel een IP67-certificering en beschikt de Galaxy A53 waarschijnlijk over een 5.000 mAh accu die je kan opladen met een vermogen van 25 watt. Een oplader wordt deze keer niet meegeleverd.

Samsung Galaxy A53 duikt op in hands-on video's

Betrouwbaarheid en beschikbaarheid

Je moet er rekening mee houden dat we de video's met de nodige korreltjes zout zouden moeten nemen, maar de beelden en de specificaties komen wel overeen met eerdere gelekte renders. De video's zijn in ieder geval hieronder te bekijken. De Galaxy A53 kunnen we naar alle waarschijnlijkheid morgen verwachten op een nieuw Galaxy Unpacked-event.

Wat denk jij van de beelden? Wordt jij er enthousiast van? Laat het weten in de comments onder het artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk