Samsung Galaxy A54: alles wat we tot nu toe weten

Samsung Galaxy A54: alles wat we tot nu toe weten

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

We komen steeds meer te weten over de aankomende Samsung Galaxy A54. De opvolger van de Galaxy A53 zal een vernieuwd design krijgen en meer moeten gaan lijken op de aankomende Galaxy S23-serie. Daarnaast zou het toestel een aantal fijne upgrades meekrijgen. Wat kunnen we allemaal verwachten?

Samsung Galaxy A54

De Samsung Galaxy A54 wordt de opvolger van de Samsung Galaxy A53. Deze laatst genoemde leek qua design erg veel op zijn voorganger, de Galaxy A52, en was helaas slechts een bescheiden update. Ondanks dit is de Galaxy A53 wel, net als zijn voorgangers in de Galaxy A5-lijn, een telefoon die op prijs-kwaliteitverhouding goed weet te scoren. Niet voor niks staat de smartphone op dit moment dan ook in onze koopgids met beste Android-smartphones. Toch waren we een klein beetje teleurgesteld in het toestel. Qua specificaties was de telefoon namelijk nauwelijks beter, en op sommige punten zelfs slechter dan zijn voorganger. Daarnaast was ook het design niet heel spannend. Zal de Samsung Galaxy A54 hier verandering in gaan brengen?

Gerelateerde artikelen

Samsung Galaxy A54: het design

Om op deze laatste vraag maar meteen antwoord te geven: ja, waarschijnlijk wel. Er zijn namelijk meerdere beelden van de Galaxy A54 opgedoken. Hierin is te zien dat Samsung ervoor kiest om de A54 een andere designtaal mee te geven. De smartphone zal namelijk veel weg moeten gaan hebben van het aankomende vlaggenschip van de Zuid Koreaanse fabrikant. Dit houdt in dat de Galaxy A54 minder hoekig zal worden en losse cameramodules op de achterkant geïntegreerd krijgt. De A54 zou volgens de geruchten bovendien drie losse gaten voor de camera's op de achterkant krijgen. De Galaxy A53 had nog een enkele camerabobbel en beschikte over vier lenzen.

Daarentegen is de Galaxy A54 naar alle waarschijnlijkheid geheel van plastic gemaakt. De smartphone heeft vermoedelijk wel weer een IP-rating van IP67. Je kunt het zien in de beelden hieronder.

De beelden zijn afkomstig van de bekende geruchtenverspreider OnLeaks, hij heeft de beelden in samenwerking met 91mobiles gedeeld.

Camera's en overige specificaties

Als we verder naar de camera's kijken, dan zou de Galaxy A54 uitgerust worden met een 50 MP hoofdcamera. De overige twee lenzen zijn waarschijnlijk een groothoeklens en een macrocamera. Om welke sensoren het precies gaat is niet bekend. Het scherm van de A54 zou een 6,4 inch Full HD+ AMOLED-paneel zijn met een verversingssnelheid van 120 Hz. Als dit waar is, is de Galaxy A54 net iets kleiner in vergelijking met zijn voorganger.

De processor van het de A54 zal een Exynos 7904-chipset moeten worden, eerder werd er nog gedacht aan een processor van MediaTek. Ook over de accu zijn de meningen onder de geruchtenverspreiders nog verdeeld, de één spreekt over een 5100 mAh accu, de ander over een 4905 mAh variant. We verwachten het toestel begin volgend jaar januari of februari. Met de nieuwe renders en geruchten lijkt de Galaxy A54 toch een grotere update te worden dan van te voren werd gedacht, in ieder geval als het gaat om het design.

Wat vind jij van het design van de Samsung Galaxy A54? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

Samsung Galaxy A54: alles wat we tot nu toe weten

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk