Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • Samsung Galaxy Note 20 Ultra

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

 • Samsung Galaxy A51

 • Poco F2 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Doet toch weer pijn...

Samsung Galaxy Fold overleeft zeer pijnlijke duurzaamheidstest

· 26-09-2019 10:47

Als er een nieuwe (high-end) telefoon op de markt komt, dan maakt JerryRigEverything zich op om de nodige duurzaamheidstesten uit te voeren. Ditmaal volgt de Samsung Galaxy Fold, in een zeer pijnlijke duurzaamheidstest: van zand tot messen, alles is in de test aanwezig...

Samsung Galaxy Fold

Misschien wel het grootste debacle voor Samsung gedurende de afgelopen twee jaar, is de Samsung Galaxy Fold. Uiteraard kan je de nodige problemen verwachten bij een eerste-generatie product. Pas in mei, zou de Galaxy Fold voor het eerst op de markt komen. Door problemen met reviewtoestellen bij de Amerikaanse journalisten, werd de release in mei stopgezet. In plaats daarvan zou Samsung de Fold weer ‘aanpassen’ en op korte termijn met een verbeterde versie komen. Helaas liet de nieuwst versie even op zich wachten: vanaf september was de Galaxy Fold – in Korea – te bestellen.

Samsung Galaxy Fold

De Samsung Galaxy Fold zou in mei al op de markt verschijnen

JerryRigEverything moest uiteraard aan de slag met de Galaxy Fold, en importeerde de telefoon uit Korea. Tijdens het opstarten van de Fold verschijnen er direct een aantal waarschuwingen: zo is het af te raden om hard op het scherm te drukken, en wordt aangegeven dat de Fold niet water- of stof-bestendig is. Zoals we gewend zijn van Jerry’s testen, begint hij met het scherm: in het geval van de Fold, start hij met het scherm aan de buitenkant. Daarbij kijkt Jerry hoe snel het scherm beschadigd raakt, omdat het Gorilla Glass bevat, hoef je je daar volgens zijn testen geen zorgen over te maken.

‘Zachter plastic’

Het scherm aan de binnenkant is een ander verhaal. Al bij een mineraal met een hardheid van level 2, is er een diepe groef te zien op het scherm. Opvallend is ook hoe makkelijk Jerry, door zijn nagels te gebruiken, krassen op het scherm kan veroorzaken. Uiteraard plaatste Samsung juist daarvoor de melding bij het instellen, maar zulke krassen kunnen zelfs ontstaan als de telefoon normaal gebruikt wordt. Opvallend is overigens, hoe gemakkelijk Jerry later een rij pixels laat ‘sterven’ door het paneel eenmaal aan te raken met zijn stanleymes, al met al is het scherm van de Fold dus behoorlijk fragiel.

Samsung Galaxy Fold JerryRigEverything

Jerry ging voor zijn testen ook aan de slag met een zandbak...

Een ander fragiel onderdeel van de Fold, is het scharnier. Tijdens de test strooide Jerry namelijk wat zand over het scherm. Nadat hij het scherm sloot, en het zand eruit schudde, zat er plots zand bij het scharnier. Samsung heeft lipjes toegevoegd aan beide uiteinden van het scherm, maar dat blijkt nog niet voldoende om zand en stofdeeltjes van het scharnier weg te houden. Bij het testen van de Fold, is ook te zien dat de simkaarthouder een extra rubberen ring bevat, om stof en water buiten de Fold te houden. Vooral door de grote openingen bij de scharnieren, komt water en stof nog naar binnen.

Vlammen en buigen

Naast de nodige krassen, houdt Jerry ook van het verbranden van zijn schermen. Ook de Fold moet de ‘vlammentest’ doorstaan. Als je plastic normaal bij een vlam zou houden, dan smelt het redelijk snel. Dat geldt niet voor de Galaxy Fold, hoe lang Jerry zijn vlammen er ook bij plaatst. Hoe Samsung dit precies voor elkaar heeft gekregen is nog onbekend – mogelijk is het een samenvoeging van een aantal materialen, waardoor het materiaal warmer moet worden voordat het kan smelten. Verder is bij zijn vlamtest te zien, hoe het scherm – een AMOLED-paneel – zich na Jerry’s testen weer hersteld.

Samsung Galaxy Fold JerryRigEverything

Op een breuk bij de antennes na, blijft de Fold wel leven

Uiteraard mag de buigtest bij de Galaxy Fold ook niet missen, toch? Uiteraard is het toestel gemaakt om één kant op te buigen, maar wat als je hem de andere kant op buigt? Nou, eigenlijk gebeurt er in de praktijk niet zoveel spannends. Hoeveel kracht Jerry ook op het toestel zet, de constructie blijft in zijn ‘oorspronkelijke’ staat. Dat is erg opvallend, voor een vouwbaar toestel. De Royole Flexpai, die in een marteltest zijn meerdere moest erkennen in Jerry, brak toen hij andersom werd gebogen. Dat de Fold deze test overleeft, geeft hoop voor de bouwkwaliteit van aanstaande vouwbare telefoons.

De nieuwste artikelen over Samsung Galaxy Fold

Updatenieuws: deze telefoons ontvangen een (beveiligings)update

Samsung sluit Galaxy Z Flip-fabriek na besmetting coronavirus

Dit is waarom OnePlus geen vouwbare telefoon maakt

'Samsung Galaxy Fold 2: oudere Snapdragon 855 om kostprijs te drukken'

‘Samsung Galaxy S20 en Fold 2 worden gelanceerd op 11 februari’

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!
Voor meer informatie over onze redactionele werking, klik hier. Dit artikel verscheen eerder op Androidworld.nl.

Reacties (14)

Reacties worden tevens getoond bij het orginele artikel op Androidworld.nl.

Bezig met laden van reacties...