Samsung Galaxy Note 20 krijgt na Android 13 geen nieuwe Androidversie meer

Samsung Galaxy Note 20 krijgt na Android 13 geen nieuwe Androidversie meer

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De Samsung Galaxy Note 20 en Samsung Galaxy Note 20 Ultra krijgen na de belofte van drie jaar Android-upgrades geen nieuwe Androidversie meer. Wellicht zit er nog wel iets anders in het vat voor deze smartphones.

Samsung Galaxy Note 20-serie

De Samsung Galaxy Note 20 en Note 20 Ultra werden in 2020 aangekondigd als nieuwe phablets van met de welbekende S Pen. De Samsung Galaxy Note 20 was het 'instapmodel' in deze serie en focuste zich op een breder publiek. De Samsung Galaxy Note 20 Ultra was het topmodel in de serie en speciaal ontworpen voor Note-fans die kracht en productiviteit hoog in het vaandel hebben staan.

Samsung kwam met de belofte beide Note-telefoons van drie jaar Android-upgrades te voorzien en hield zich daaraan. De telefoons werden geleverd met Android 10 en kregen Android 11 in 2020, Android 12 in 2021 en Android 13 in 2022. Daar blijft het voor nu dus bij al weet je het met Samsung maar nooit. Zo kreeg deze 5,5 jaar oude Samsung-telefoon dit jaar weer een update en deze uit 2018 ook. Dat ging dan wel niet om nieuwe Androidversies maar wel om beveiligingsupdates en belangrijke patches.

Mogelijk krijgen de Note 20 en Note 20 nog wel een update naar One UI 5.1, de softwareschil die met de Galaxy S23-serie zal worden aangekondigd. Deze schil draait op Android 13.

Samsungs updatebeleid

Begin 2022 kwam Samsung met het goed nieuws dat verschillende Galaxy-telefoons vier nieuwe Androidversies en tenminste vijf jaar beveiligingsupdates zouden krijgen. Daarnaast brengt Samsung ook vaak buiten het bekende schema om, updates uit naar oudere telefoons. Vandaag de dag hanteert Samsung nog altijd de langste update-ondersteuning voor zijn Galaxy-apparaten.

Heb jij een Samsung Galaxy Note 20 of Note 20 Ultra? Dan kan je deze zo lang mogelijk blijven gebruiken met Android 13 en One UI 5 of uitkijken naar een nieuwe smartphone. Wat ga jij doen? Laat het ons weten in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk