‘Samsung Galaxy S21 FE volop in ontwikkeling, eerste details gelekt’

‘Samsung Galaxy S21 FE volop in ontwikkeling, eerste details gelekt’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Na het matige succes van de Galaxy S20-serie begin 2020, werd de Samsung Galaxy S20 FE met veel fanfare ontvangen. Men hoopte dan ook op een ‘Galaxy S21 FE’, volgens geruchten is het toestel in ieder geval in ontwikkeling. Vrijdag lekte de eerste details van het toestel uit.

Samsung Galaxy S21 FE

Een lager prijskaartje en vergelijkbare specificaties als zijn duurdere broer, trok menig consument de winkel in om de Galaxy S20 FE van Samsung aan te schaffen. Daarnaast is de Samsung Galaxy S20 FE één van de drie Qualcomm Snapdragon 865-telefoons van Samsung die in Nederland en België in de winkelschappen liggen. Samsung zet voor zijn reguliere S20-serie de Exynos 990-chipset in die meer energie verbruikt en tegelijkertijd mindere prestaties levert. Een opvolger van de populaire telefoon zou alvast in ontwikkeling zijn, dat meldt SamMobile.

Volgens bronnen van de nieuwssite draagt de Samsung Galaxy S21 FE modelnummer SM-990B; voor de reguliere Galaxy S21 gebruikt Samsung momenteel modelnummer SM-G991, terwijl de S20 FE in 2020 modelnummer SM-781B droeg. Daarmee lijkt de B-aanduiding te wijzen op een FE-model van Samsungs high-end toestelreeks. Vermoedelijk zal de Samsung Galaxy S21 FE veel details delen met de Galaxy S21 en S21+, waaronder de Snapdragon 888 of Exynos 2100-chipset.

Altijd 5G-ondersteuning

Precieze details over bijvoorbeeld de chipset en het scherm ontbreken momenteel nog. SamMobile weet wel te melden dat de Galaxy S21 FE ondersteuning zal bieden voor 5G-verbindingen, dat er in ieder geval twee opslagconfiguraties beschikbaar zullen zijn met 128 GB en 256 GB-opslaggeheugen, dat de telefoon op Android 11 draait en tot slot dat er ten minste vier kleuren beschikbaar zijn: grijs, paars, violet en wit. Een LTE-variant – zoals we hebben gezien op de S20 FE – lijkt uitgesloten te zijn.

‘Samsung Galaxy S21 FE volop in ontwikkeling, eerste details gelekt’

Wanneer Samsung van plan is om de S21 FE te lanceren, is nog onbekend. In 2020 werd de Samsung Galaxy S20 FE eind september gelanceerd, vlak na de lancering van de Galaxy Note 20-reeks. Gezien er dit jaar een verschuiving heeft plaatsgevonden in de lanceringsdata, is het lastig om te zeggen of de S21 FE wederom in het derde kwartaal wordt gelanceerd. Over de prijs van de Galaxy S21 FE kunnen we kort zijn: vermoedelijk zal die rond de 699 euro uitkomen, maar dat is momenteel koffiedik kijken.

Welke hardware hoop jij terug te zien in de Samsung Galaxy S21 FE? Op welk prijspunt zou jij de S21 FE overwegen? Laat het ons zeker weten in de reacties onderaan het artikel, ook zeker als je nu van de Samsung Galaxy S20 FE gebruikmaakt.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk