Samsung rolt Android 13 uit voor Galaxy S22-serie in België

Samsung rolt Android 13 uit voor Galaxy S22-serie in België

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Samsung liet onlangs nieuwe mogelijkheden van zijn One UI 5-software zien. Deze software is gebaseerd op het nieuwe Android 13 en komt nu al naar de eerste Galaxy-telefoons.

Wat is One UI 5?

Samsungs One UI 5.0-softwareschil is gebaseerd op Android 13. Deze softwareschil is volgens Samsung zo ontworpen zodat je meer opties hebt om je Galaxy-telefoons te personaliseren. One UI 5 heeft onder andere een nieuwe look en feel voor een soepelere gebruikerservaring. Van duidelijke en eenvoudige pictogrammen tot een gestroomlijnd kleurenschema. Verder zijn de meldingen in One UI 5 intuïtiever gemaakt, waardoor ze in één oogopslag te lezen zijn. De knoppen voor het beantwoorden en weigeren van oproepen zijn duidelijker zichtbaar in een nieuw pop-up call-scherm.

​Naast het uiterlijk van One UI 5 zijn de mogelijkheden voor personalisatie ook een belangrijk onderdeel van in de nieuwe softwareschil. De Video Wallpaper van de Good Lock-app is nu direct beschikbaar op het vergrendelscherm. Met slechts een paar tikken kun je een video bijsnijden om deze op je vergrendelscherm in te stellen. Je kunt het vergrendelscherm ook persoonlijker maken door de achtergrond, de klokstijl en de pop-ups voor meldingen allemaal vanaf één scherm aan te passen.

Samsung rolt One UI 5 nu uit

Dit en meer nieuwe mogelijkheden komt vanaf deze maand naar Galaxy-telefoons. We gingen er vanuit dat Samsung zijn Galaxy S22-serie de primeur zou geven, en die aanname wordt nu werkelijkheid. Vele tipgevers waaronder GertuZz melden ons dat de update nu binnenkomt op hun Galaxy S22, Galaxy S22 Plus en Galaxy S22 Ultra. De update is bijna 3 GB groot, dus een wifiverbinding is aan te raden om de update te downloaden. Hieronder vind je de complete changelog van de update met alle nieuwe mogelijkheden. Bedankt Rick!

Samsung rolt Android 13 uit voor Galaxy S22-serie in België

Android 13 downloaden

De update wordt over-the-air naar de Galaxy S22-serie uitgerold en zodra ze binnen is, zie je een melding in de notificatiebalk. Je kan ook alvast handmatig naar de update zoeken: Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Krijg jij de update binnen op je Galaxy S22? Stop dan met wat je aan het doen bent, druk op updaten en laat het ons weten in de reacties. Heb je een andere Samsungtelefoon en ben je benieuwd of deze ook in aanmerking komt voor Android 13? Dit zijn onze verwachtingen.

Bedankt GertuZz, Sebastiaan, Marco, Peter, Rick, Werner en alle anderen!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk