Samsung Galaxy S22 krijgt Astrofoto camerafunctie: zo werkt het

Samsung Galaxy S22 krijgt Astrofoto camerafunctie: zo werkt het

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung heeft in zijn Expert RAW-camera-app een nieuwe functie gelanceerd waarmee je op de S22-serie betere foto's kan maken van de sterrenhemel. Met Astrofoto neem je gedetailleerde foto's van sterren met een extralange sluitertijd. Verder zijn er nog meer nieuwe camerafuncties.

Astrofoto Samsung Galaxy S22

Samsung heeft weer gesleuteld aan de cameraervaring van de S22-serie. Gebruikers die de Android 13-update al hebben geïnstalleerd, kunnen nu in de Expert RAW-app. nieuwe camerafuncties gebruiken, waaronder Astrofoto. Dat weet Sammobile. Als je minstens 4 minuten je camera richt naar de sterrenhemel krijg je een gedetailleerde foto waarbij je meer sterren ziet dan met het blote oog zichtbaar zijn.

Je krijgt het beste resultaat als je deze functie gebruikt met een tripod of statief, want onbedoelde handbewegingen kunnen onscherpe foto's opleveren. Verder kan je instellen hoeveel tijd je wil nemen voor de foto. Met een langere sluitertijd zijn foto's rijker aan details en hebben ze ook een betere belichting, Daarnaast is er nog de 'Richtlijn voor lucht'-optie - de vreemde vertaling van 'Sky Guide' - en daarmee kan je S22-telfoon sterren en planeten benoemen.

in Expert RAW, dat je in de Galaxy Store kan downloaden is er ook de nieuwe functie Meerdere belichtingen. Wanneer het licht van verschillende bronnen komen, kan je het aantal lichtbronnen instellen en krijg je betere foto's. Je S22-telefoon neemt dan meerdere foto's die samen worden gebracht tot een.

Expert RAW

De Expert RAW-app van Samsung is Samsungs gespecialiseerde camera-app waarmee je meer voordelen haalt uit RAW-fotografie. Om deze twee nieuwe functies te gebruiken moet je in de instellingen van die app even de Speciale foto-modus aanzetten. Die verschijnt alleen je Android 13 op je telefoon hebt. In dit artikel bespraken we al wanneer andere Samsung-telefoons die update krijgen. Eerder hebben het ook uitgebreid gehad over de voor- en nadelen van RAW-fotografie.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk