Samsung onthult: 2 verbeteringen voor camera Galaxy S22-serie

Samsung onthult: 2 verbeteringen voor camera Galaxy S22-serie

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung maakt bekend dat er een grote camera-update op komst is voor zijn Galaxy S22-toptoestellen. Je kan nu hyperlapsevideo's maken met de telecamera, de QR-scanner werkt beter en de camera-app krijgt nog een aantal optimalisaties.

Samsung Galaxy S22 camera-update

Heb jij een Galaxy S22, een S22 Plus of S22 Ultra, en houd je ervan om je te verdiepen in de camera van je telefoon? Samsung heeft een nieuwe camera-update aangekondigd die gebruikers toelaat om hyperlapsefilmpjes te maken met de telcamera en 3x optische zoom. hyperlapsevideo's zijn filmpjes die versneld worden afgespeeld. Verder zegt Samsung ook dat het werkt aan een 'Astro Hyperlapsefunctie' die je fraaie beelden laat maken van de sterrenhemel.

Het bedrijf richt verder zijn pijlen op de QR-codescanner die in de camera-app is gebouwd. Voortaan detecteert je app codes verspreid over een groter scanoppervlak. Er zijn ook belangrijke bugs verholpen. Wanneer een QR-code op een A4-blad staat, herkent je telefoon soms alleen een document om te scannen, en de code ziet hij niet. Verder bleef de url soms in de viewfinder van de camera-app staan tot je hem aanklikte of de app sloot. Aan deze kleine frustraties komt dus een einde met de aankomende camera-update.

Daarnaast heeft Samsung ook nog heel wat andere optimalisaties aangekondigd. De HDR-functie zal na de update beter werken en de S22-telefoons gaan beter met hun werkgeheugen om wanneer de camera-app actief is. De videostabilisatie en de kwaliteit van video worden ook verbeterd. De update is als eerste aangekondigd in Zuid-Korea, maar hij zal in de komende dagen of weken ook bij ons arriveren.

Lange ondersteuning

Samsung is de beste Android-fabrikant als het om de ondersteuning van toestellen gaat. En dan hebben we het niet alleen over zijn beleid rondom versie- en beveiligingsupdates, maar ook om de andere verbeteringen die telefoons na de release krijgen. De meer dan vijf jaar oude Galaxy S8 kreeg bijvoorbeeld recent nog verbeteringen voor zijn gps. Eerder bracht Samsung ook al camerafuncties die met de S22-serie zijn geïntroduceerd naar zijn oudere vlaggenschepen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Samsung? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk