'Samsung Galaxy S23 FE krijgt Snapdragon 8+ Gen 1-chip'

'Samsung Galaxy S23 FE krijgt Snapdragon 8+ Gen 1-chip'

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

De Samsung Galaxy S23 FE krijgt volgens de laatste geruchten de beschikking over een snelle Snapdragon 8+ Gen 1-processor. Deze moet er voor zorgen dat de telefoon high-end prestaties levert, maar toch een stuk goedkoper wordt dan de overige toestellen uit de S23-serie.

Samsung Galaxy S23 FE

De Samsung Galaxy S23 FE - Fan Edition - moet de meest betaalbare variant uit de S23-serie gaan worden. In eerste instantie was niet zeker of deze telefoon er zou gaan komen, maar de meest recente geruchten duiden hier echter wel op. Sammobile komt nu met meer nieuws over welke processor de S23 FE waarschijnlijk gaat gebruiken. De website meldt dat dit waarschijnlijk de Snapdragon 8+ Gen 1-chipset gaat worden. Dit is de snelste processor van Qualcomm van vorig jaar en stond voornamelijk bekend om zijn snelle prestaties en zijn vermogen om weinig energie te verspelen. Met andere woorden, de chip was energiezuinig en dit zorgde ervoor dat smartphones die gebruik hiervan maakte in het algemeen een erg goede accuduur hadden.

Galaxy Fan Editions

De FE-smartphones van Samsung zijn varianten op de high-end toestellen uit de S-lijn van het bedrijf. Eerder kwam Samsung al met een Galaxy S20 FE en S21 FE. Deze eerstgenoemde was een groot succes. Deze smartphone had namelijk enkele specificaties - waaronder de chip - die beter waren dan zijn duurdere broers uit de S20-serie. Zo beschikte de 5G-versie van S20 FE over een Qualcomm Snapdragon 865-chip. Een chipset die sneller en vooral een stuk zuiniger was dan de gebruikte Exynos 990-processor in de andere toestellen uit de S20-serie. De S20 FE was echter wel stukken goedkoper en hierdoor toegankelijker voor een groter publiek.

De S21 FE kon dit succes niet voortzetten, door het wereldwijde chiptekort kwam de telefoon veel te laat en slechts enkele weken voor de S22-serie. De S21 FE werd hierdoor een beetje overschaduwd. En dit is jammer, aangezien het toestel voor zijn prijs - die al in een rap tempo afnam - heel veel heeft te bieden. Voor een huidige prijs van 500 euro krijg je namelijk een goed en uitgebreid camera-eiland, een mooi en vloeiend AMOLED-paneel, een high-end Snapdragon 888-chip en vijf jaar aan beveiligingsupdates. Dit is dan ook de reden dat de smartphone in onze koopgids te vinden is.

We hopen dat de S23 FE deze succesformule kan voortzetten en ons een beter geprijsde high-end Samsung-smartphone zal opleveren. Zodra we meer weten over de smartphone, dan melden we dit natuurlijk op Androidworld en in onze app.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk