Samsung Galaxy S23 Ultra ondergaat test met messen en vuur

Samsung Galaxy S23 Ultra ondergaat test met messen en vuur

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Samsung Galaxy S23 Ultra is aangeschoven voor zijn duurzaamheidstest bij de bekende Youtuber JerryRigEverything. Hij bekrast het glas, de achterzijde en de knoppen. Het scherm wordt zelfs blootgesteld aan vuur, maar de Galaxy S23 Ultra doorstaat de test vlekkeloos. Of toch bijna.

Samsung Galaxy S23 Ultra-duurzaamheidstest

Al jarenlang test JerryRigEverything in zijn YouTube-video's wat technieuwsredacties niet kunnen testen. Volgens een vast stramien ondergaan telefoons een reeks martelingen zodat consumenten precies weten wat ze kopen. Breekt een bepaalde smartphone door midden als je hem met je duimen buigt, dan is het misschien beter om voor steviger model te kiezen.

Zack Nelson, zoals de YouTube eigenlijk heet, bekrast het scherm, de achterzijde, de cameralenzen, het frame en de knoppen van de Galaxy S23 Ultra. Hij vindt daarbij geen eigenaardigheden. Vervolgens houdt hij gedurende 60 seconden het vuur van een aansteker tegen het scherm van de telefoon. Het AMOLED-paneel lijkt daar nauwelijks last van te hebben en ook in de buigtest blijft Samsungs vlaggenschip de situatie de baas.

Greenwashing

De pijnlijkste elementen in de video van JerryRigEverything komen dit keer dan ook niet voort van de fysieke gebreken van het toestel, maar wel van de woorden van de Youtuber. Het was in feite de ware marteltest in zijn filmpje. Hij betrapt Samsung namelijk op greenwashing, dat is het uitpakken met ecologische beloftes zonder deze echt waar te maken.

In zijn marketing spreekt Samsung over het scherm van de telefoons dat gemaakt zou zijn van "gerecycled glas". In werkelijkheid blijkt het Corning Gorilla Glass Victus 2 slechts voor een klein deel uit gerecycled materiaal te bestaan.

Gebrek aan Innovatie?

Daar houdt Nelson ook niet op. Hij steekt ook niet onder stoelen of banken dat de technologische innovaties bij de Galaxy S23-serie eerder beperkt zijn. "Als Samsung echt wil dat mensen [hun telefoons] upgraden, dan stel ik voor dat het een deel van die 10 miljard dollar aan marketinggeld neemt en terug in het budget voor innovaties stopt. Dan kunnen de telefoons weer zichzelf verkopen met features, zoals Tesla dat ook doet met auto's", aldus Zack Nelson.

We begrijpen wat Nelson met die uitspraken bedoelt en als je onze preview leest over de Samsung Galaxy S23 Ultra dan kan je ook vergelijkbare kritiek bespeuren van onze redactie. Toch lees je daar ook dat het anderzijds een verdienste is dat de Galaxy S-serie jaar na jaar kwaliteit levert, terwijl die bij vlaggenschepen van andere fabrikanten soms vaker durft te schommelen. Andere merken nemen misschien risico's en dat met wisselend succes.

Je kan Samsungs aanpak ook zien als een keuze die het bedrijf maakt voor deze specifieke reeks van telefoons. De techgigant is daarnaast wel meer een voortrekker als het gaat om innovaties met vouwbare smartphones.

De populairste artikelen over de Samsung Galaxy S23

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk