Samsung Galaxy S23 Ultra kampt met verbindingsprobleem, oplossing onderweg

Samsung Galaxy S23 Ultra kampt met verbindingsprobleem, oplossing onderweg

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Meerdere bezitters van de Samsung Galaxy S23 Ultra klagen over wifi-problemen. Zij kunnen namelijk geen verbinding maken met wifi 6, de nieuwste standaard. Het probleem lijkt gelukkig wel al bekend te zijn bij Samsung en een update zal het moeten verhelpen.

Wifi-problemen

Eigenaren van de Samsung Galaxy S23 Ultra melden op Reddit en op een Samsung-forum dat ze geplaagd worden door een wifi-probleem. De gebruikers melden namelijk dat ze steeds de melding ''Verbonden zonder internet'' krijgen. Als je de meldingen bekijkt, dan valt het op dat alle problemen ontstaan bij mensen die hun S23 Ultra hebben verbonden met een wifi 6-router. Daarnaast gebeurt het bij het gebruik van WPA3, een wifi-beveiligingsstandaard.

''Verbonden zonder internet'' betekent dat de S23 Ultra wel verbinding kan maken met een wifi 6-router, maar dat die geen internettoegang kan krijgen. De problemen lijken zich alleen af te spelen bij de S23 Ultra en niet bij de Galaxy S23 en/of de Galaxy S23+. Het probleem lijkt ook alleen bij de verbinding met een wifi 6-router te liggen, de gebruikers melden namelijk dat hun S23 Ultra het wel doet in combinatie met bijvoorbeeld een wifi 5-router.

Oplossing op komst

Volgens Android Central is Samsung op de hoogte van het probleem en werken ze hard aan een oplossing. De verwachting is dat de oplossing al in de beveiligingsupdate van maart zal komen, deze kun je in de aankomende weken verwachten.

Voor nu zou je wifi 6 kunnen en WPA3 kunnen uitschakelen of de telefoon helemaal terug kunnen zetten naar de fabrieksinstellingen. Vergeet in dat laatste geval niet om een back-up van alles te maken. We raden je echter aan om even op de update te wachten. We verwachten dat het probleem hierna namelijk wel opgelost zal zijn.

Ondervind jij ook wifi-problemen - of andere problemen - met de Samsung Galaxy S23 Ultra? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk