Samsung Galaxy S23 Ultra meest populaire Android-telefoon in Q1 '23

Samsung Galaxy S23 Ultra meest populaire Android-telefoon in Q1 '23

Laura Jenny

door Laura Jenny

Terwijl we denken dat veel mensen door de wat langzamere innovaties binnen smartphones vaker voor een midrange-telefoon gingen, blijkt dat high-end toestellen nog steeds razend populair zijn. Uit marktonderzoek blijkt dat in het eerste kwartaal van 2023 het vlaggenschip Samsung Galaxy S23 Ultra de meest populaire luxe Android-telefoon was.

Canalys laat in een rapport weten dat de verkopen (of eigenlijk: verschepingen) van smartphones in het high-end segment zelfs zijn gegroeid. In het eerste kwartaal van 2023 was dat maar liefst 4,7 procent gegroeid ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2022. Nu is het wel goed om te weten wat nu precies een high-end telefoon is. In mijn ogen is dat een toestel van 800 euro en duurder, maar volgens de regels van Canalys gaat het al om toestellen vanaf 500 dollar (ongeveer 500 euro dus).

Smartphoneverkopen naar beneden

Nu kun je over die beoordeling van wat high-end is discussiëren, maar het laat wel zien dat Samsung Galaxy S23 Ultra dus desondanks alsnog de meest populaire telefoon is. Nou ja, Android-telefoon: Apple staat met maar liefst vier iPhones aan de top: iPhone 14 Pro Max,: iPhone 14 Pro, iPhone 14 en iPhone 13. Samsung moet het dus doen met de vijfde plek, maar wel de eerste plek van de Android-toestellen. Andere populaire Android-telefoons zijn de S23 en S23+ (weinig verrassing daar), maar ook de Xiaomi 13, Huawei Mate 50 en Galaxy Z Flip 4. Goed nieuws dus voor vouwbare toestellen: die mogen er blijkbaar toch wel zijn. Flip 4 is ook inmiddels alweer wat ouder: die was ook in Q1 al maanden op de markt.

Overigens ziet het onderzoeksbureau wel dat de smartphonemarkt zelf nog steeds kleiner wordt: het is nu 13 procent gekrompen ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2022. Zou dat toch komen omdat mensen langer doen met hun telefoon? Uit duurzaamheid, of om de hand tijdens deze economisch onzekere tijd wat meer op de knip te houden? Of zijn telefoons toch wat minder spannend door minder vernieuwing? Daar zou eigenlijk wel een vervolgonderzoek van mogen komen, als het aan ons ligt.

Waarom denk jij dat mensen minder smartphones kopen? Laat het nu achter in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk