Samsung Galaxy Tab S7 ontvangt ook al grote Android 12L-update

Samsung Galaxy Tab S7 ontvangt ook al grote Android 12L-update

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Na de Galaxy Tab S8-serie en de Galaxy Z Fold 3 en de Z Flip 3 zijn nu de Galaxy Tab S7-tablets uit 2020 aan de beurt voor de nieuwste One UI 4.1.1-update. Dat is de softwareschil die is gebaseerd op Android 12L.

Samsung Galaxy Tab S7 Android 12L

Sommige eigenaren van de Samsung Galaxy Tab S7 en de Galaxy Tab S7 Plus krijg nu het goede nieuws te zien op hun Androidtablet: de One UI 4.1.1-update staat voor ze klaar. Dat is de software die momenteel draait op de Galaxy Z Fold 4 en Z Flip 4. De update voegt een taakbalk toe aan de tablets en de multitasking met apps en de split-screen weergave zijn sterk verbeterd. XDA ontdekte het goede nieuws op Reddit.

Nieuw is bijvoorbeeld de taakbalk die onderaan het scherm blijft. Je kan van daaruit makkelijk apps op het scherm slepen om ze naast elkaar in split-screen te openen. We hebben deze functie uitgebreid getest met onze review van de nieuwe Galaxy Z Fold 4. Apps die je veel samen gebruikt kan je als een app-paar vastpinnen zodat je ze de volgende keer met één druk op de kop van de taakbalk kan openen.

Andere verbeteringen in One UI 4.1.1

Je kan alle functies van Android 12L ontdekken in dit overzicht. Verder sommen we hier nog meer verbeteringen op die Samsung heeft toegevoegd in zijn One UI 4.1.1-schil:

  • Er is een nieuw gebaar om apps in split-screen te openen. Je veegt met twee vingers van de zijkant naar het midden
  • De namen van apps kunnen nu in het Edge-venster worden getoond
  • De Tab S8 herkent tekst in afbeeldingen. Je kan die vervolgens vertalen, kopiëren of delen. Dit werkt nog niet voor het Nederlands
  • Je kan voor elk contact een andere achtergrond instellen die zichtbaar is in de interface tijdens het bellen
  • Er zijn meer stickers en emoji in Samsung Toetsenbord
  • Je kan in Samsung Internet favorieten van volgorde wisselen door ze te verslepen
  • In de nieuwe Mijn bestanden-app kan de zoekfunctie ook de inhoud van bestanden doorzoeken. Neem nu een telefoonnummer in één van je tekstdocumenten
  • Je kan in Mijn bestanden ook bestanden filteren en sorteren op basis van je zoekresultaten
Samsung Galaxy Tab S7 ontvangt ook al grote Android 12L-update

Zo installeer je de update

De update moet normaal zichtbaar zijn in de meldingenbalk zodra jij hem hebt, maar je kan ook handmatig zoeken. Dat kan via: Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren. Samsung rolt de update gefaseerd uit en dat wil zeggen dat het enkele dagen kan duren alvorens ook jij de update kan installeren.

Meer Samsung-updates

Samsung werkt momenteel zijn Galaxy Z Fold 3 en de Z Flip 3 ook bij met de One UI 4.1.1-update en het bedrijf wil in de komende tijd ook zijn andere vouwbare smartphones voorzien van deze software, tot en met de eerste Galaxy Fold.

Samsung werkt ook de Galaxy Watch 4 bij. Hij krijgt de Wear OS 3.5-update, ofwel software die met de Galaxy Watch 5-serie is verschenen.

Heb jij de update al ontvangen op jouw Galaxy Tab S7? Laat het ons weten in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk