'Samsung Galaxy Z Flip 5 krijgt eindelijk een groot coverscherm'

'Samsung Galaxy Z Flip 5 krijgt eindelijk een groot coverscherm'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung kiest dit jaar voor een veel groter coverscherm op zijn Galaxy Z Flip 5. Het tweede scherm zal groter zijn vergeleken met de OPPO Find N2 Flip. De Samsung Galaxy Z Flip 5 wordt deze zomer verwacht.

Samsung Galaxy Z Flip 5

Samsung zet ieder jaar stappen voorwaarts met zijn twee vouwbare telefoons, de Z Fold en Z Flip. Toch is er bij die tweede een kritiekpunt dat bij elke review terugkomt, namelijk het kleine scherm aan de achterzijde. Door dat 1,96 inch formaat is dat scherm minder nuttig dan het zou kunnen zijn. Dat lees je al in onze review van de Samsung Galaxy Z Flip 4.

Samsung wil daar dit jaar verandering in brengen, dat schrijft de bekende geruchtenverspreider Ice Universe op Twitter. De Samsung Galaxy Z Flip 5 krijgt een groot coverscherm. We weten geen precieze grootte, maar het scherm zal groter zijn dan het 3,26-inch scherm op de achterkant van de OPPO Find N2 Flip. Dat is OPPO's vouwbare telefoon die recent in Nederland en België is voorgesteld.

Gerelateerde artikelen

Toch is er meer nodig dan alleen een groter scherm op de achterkant, want we verwachten ook dat Samsungs One UI-schil meer handige functies mogelijk maakt voor het tweede scherm. De Motorola Razr 2022 kan bijvoorbeeld bepaalde apps openen op het 2,7 inch-scherm aan de achterkant en daarvoor heeft Motorola een aangepaste gebruikersinterface ontwikkeld.

Samsung Galaxy Z Fold 5-geruchten

Er is recent ook al meer gelekt over de Samsung Galaxy Z Fold 5, die dit jaar samen met de Z Flip 5 wordt gelanceerd. De Z Fold 5 krijgt dit keer een geïntegreerde S Pen en het apparaat werkt ook met een breder hoofdscherm. Dat laatste is ook een veelgevraagde verbetering.

Ten slotte weten we ook dat Samsung met een nieuw scharniert komt, waardoor de vouw in het scherm minder zichtbaar is. Het is nog maar de vraag of ook de Z Flip 5 van die techniek kan profiteren.

Beschikbaarheid

Samsungs vouwbare telefoons worden deze zomer verwacht, ergens in de maand augustus. Er is nog niets bekend over een precieze lanceringsdatum en een verwachte prijs voor de toestellen. De Samsung Galaxy Z Flip 4 kwam vorig jaar voor 1099 euro op de markt en jet betaalt 1799 euro voor een Galaxy Z Fold 4.

'Samsung Galaxy Z Flip 5 krijgt eindelijk een groot coverscherm'

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk