'Samsung Galaxy Z Fold 3 prijs gelekt, foldables blijven duur'

'Samsung Galaxy Z Fold 3 prijs gelekt, foldables blijven duur'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De prijs van de Samsung Galaxy Z Fold 3 is gelekt. Dat is Samsungs aankomende vouwbare toestel. De Z Fold 3 gaat evenveel kosten dan zijn voorganger. Het toestel zal dus rond de 2000 euro kosten.

Samsung Galaxy Z Fold 3

Hier op Androidworld zijn we het over eens dat de Z Fold 2 op elk gebied een grote sprong voorwaarts is ten opzichte van de eerste Galaxy Fold. De telefoon kreeg een beter ontwerp, high-end specificaties en een lagere prijs. Dat laatste zal alvast niet van toepassing zijn bij de opvolger van de Z Fold 2. Dat zegt de betrouwbare geruchtenverspreider Mauri QHD op Twitter. Uit een tweet blijkt dat de Z Fold 3 van Samsung evenveel zal kosten, en we verwachten dus een prijskaartje van rond de 2000 euro.

Op dit moment zijn foldables over het algemeen beduidend duurder dan gewone smartphones, en het is ook een van de factoren die mee zal bepalen of gebruikers al dan niet overstappen naar een vouwbaar toestel. Verwacht werd dat de prijs van vouwbare telefoons zou dalen, naarmate fabrikanten hun initiële investeringen terugverdienen en manieren ontdekken om de telefoons goedkoper te produceren.

'Samsung Galaxy Z Fold 3 prijs gelekt, foldables blijven duur'

Lite-model?

Toch hoeven we de hoop op een goedkopere Z Fold 3 nog niet helemaal op te bergen. Mogelijk heeft de Zuid-Koreaanse gigant plannen om ook een voordelige variant van de telefoon uit te brengen, want dit jaar waren er al geruchten over een Z Fold 2 Lite. Mogelijk mogen we die variant dus wel verwelkomen met de lancering van de Z Fold 3. Zo’n tweede model kan ook voor Samsung interessant zijn. Met het duurdere model kan Samsung de technologie achter zijn foldables volop verbeteren, terwijl het voordelige toestel een bredere doelgroep kan aanspreken.

Deze maand waren er ook geruchten die stelden dat de Z Fold 3 de Note 21-reeks volgend jaar zal vervangen. De vouwbare smartphone zou zelfs worden uitgerust met een geïntegreerde S Pen. Deze week volgde nog het bericht dat die plannen over het einde van de Note-reeks inderdaad op tafel liggen, maar dat we met de Note 21 nog wel de laatste Note krijgen. Ben jij een Note-gebruiker en zie jij in de Z Fold-toestellen waardige vervangers? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Nieuws

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk