Samsung Galaxy Z Fold 3-schermen barsten onverwachts

Samsung Galaxy Z Fold 3-schermen barsten onverwachts

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Verschillende gebruikers van de Samsung Galaxy Z Fold 3 melden dat het scherm van hun telefoons is gebarsten zonder dat daar een duidelijke oorzaak voor is. De fabrieksgarantie van de telefoons in inmiddels verstreken. Samsung lijkt niet van plan om de vouwbare telefoons kosteloos te repareren.

Samsung Galaxy Z Fold 3

Anderhalf jaar geleden kocht je een vouwbare smartphone voor 1800 euro en net na het verstrijken van de garantie barst plots het scherm uit het niets. Het is wat verschillende eigenaars van de Samsung Galaxy Z Fold 3 nu overkomt. Dat blijkt uit de berichten van onder meer Reddit-gebruikers Snoo en Mizderrung.

Zonder dat ze hun telefoon hebben laten vallen of dat het scherm op een of andere manier schade kon oplopen, ontstond er een grote barst in het midden. "Nadat ik hem 15 maanden had gebruikt, opende ik het scherm om hem aan een geïnteresseerde vriend te tonen. Ik hoorde daarbij een krakend geluid en hij was bijna volledig beschadigd in het midden van de vouw. De rechterkant van het schermpaneel reageerde niet meer, terwijl de linkerzijde nog wel werkte", schrijft Reddit-gebruiker Snoo.

Een vergelijkbaar schadegeval wordt plotseling door verschillende gebruikers van de Galaxy Z Fold 3 gemeld. Zij namen contact op met Samsung en het bedrijf verwees hen door voor reparatie. Een schermvervanging bleek omgerekend 743 euro te kosten. Dat is de prijs van een nieuwe high-end smartphone.

Verschillende voorbeelden van de beschadigde schermen

Dit moet je doen

Als je zelf zonder aanleiding te maken krijgt met schade aan het scherm, neem dan contact op met Samsungs supportdienst. Vraag daar om een 'Foldable Expert' aan de lijn te krijgen. Eigenaars van vouwbare telefoons krijgen voorrang bij het contacteren van supportmedewerkers en er zijn ook experts opgeleid om problemen rond Galaxy Z-telefoons te behandelen.

Naarmate er meer gebruikers de schade melden aan de supportdienst van Samsung, wordt de kans groter dat het bedrijf aandacht krijgt voor het probleem. Al overwegen sommige getroffen gebruikers naar eigen zeggen om een advocaat onder de arm te nemen.

De populairste artikelen over foldables

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk