Samsung Galaxy Z Fold 5: is het nieuwe scherm 360 graden vouwbaar?

Samsung Galaxy Z Fold 5: is het nieuwe scherm 360 graden vouwbaar?

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Samsung heeft op CES 2023 een heel bijzonder scherm getoond. Het gaat om een nieuwe versie van Flex In & Out en hij kan 360 graden vouwen. Het scherm is voorzien van één vouw en dankzij een vernieuwing is het scharnier niet zo enorm zichtbaar als eerder het geval was. Is dit het scherm van de nieuwe Samsung Galaxy Z Fold 5?

Flex In & Out

Dat weten we niet, maar het zou heel gaaf zijn. Het vorige Flex In & Out-scherm had twee vouwen en kon uiteindelijk maximaal 180 graden buigen. Dit is dus een heel ander verhaal. Het oled-scherm zou volgens The Verge dus zowel naar binnen als naar buiten worden gevouwen. Op die manier kun je het apparaat handig met één hand gebruiken, maar je kunt het scherm ingeklapt ook beter beschermen tegen invloeden van buitenaf. Wil je op een groot scherm Netflix kijken , dan kun je het apparaat opengevouwen gebruiken.

Het scharnier is innovatief: het is een nieuw scharnier dat dus wat subtieler is en zorgt dat het niet te veel te zien is wanneer je het scherm open hebt. De vouw zou een waterdruppel lijken wanneer het aan de binnenkant van de vouw is en hij is wat minder strak, zodat er niet heel veel spanning op het scherm staat. Maar of dat echt zo is moeten we nog zien: er zijn nog geen foto’s verschenen van een geheel uitgeklapt scherm.

Samsung Galaxy Z Fold 5: is het nieuwe scherm 360 graden vouwbaar? Samsung Galaxy Z Fold 5: is het nieuwe scherm 360 graden vouwbaar? Samsung Galaxy Z Fold 5: is het nieuwe scherm 360 graden vouwbaar?

Galaxy Z Fold 5

Sowieso laadt Samsung er verder weinig over los. De foto’s in dit artikel zijn wel officieel van Samsung, maar voor welk toestel het dit in gedachten heeft, dat is nog onbekend. We hopen natuurlijk dat dat voor de Galaxy Z Fold 5 is. Wil je meer weten over dat toestel, lees dan ook ons artikel met 4 dingen die gelekt zijn over die aankomende telefoon.

Gerelateerde artikelen

Zit jij erop te wachten, een scherm dat zo fanatiek kan vouwen? Laat het weten in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk