Samsung Message Guard beschermt tegen onzichtbare dreigingen

Samsung Message Guard beschermt tegen onzichtbare dreigingen

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Samsung heeft een nieuwe vorm van beveiliging voor zijn smartphones aangekondigd: Samsung Message Guard. Volgens de Zuid-Koreaanse fabrikant is het de nieuwste en meest toekomstgerichte beveiligingsoplossing van Samsung. Het moet gebruikers beschermen tegen Zero-click-exploits, een nieuwe vorm cyberaanval.

Samsung Message Guard

Samsung heeft in een persbericht laten weten dat het met een nieuwe beveiligingsoplossing komt. De nieuwe bescherming - genaamd Samsung Message Guard - moet je beschermen tegen Zero-click-exploits. Dit zijn cyberaanvallen die in een afbeelding verscholen zit. Een kwaadwillende kan namelijk door middel van een schadelijke code - die diegene in de afbeelding verstopt - toegang krijgen tot al je foto's, berichten en informatie. De kwaadwillende hoeft hiervoor enkel de afbeelding naar je te sturen en zonder dat je het door hebt kan hij toegang tot jouw smartphone verschaffen.

Hoe werkt het?

Samsung Message Guard moet je smartphone preventief beschermen, waardoor de kans op deze onzichtbare dreiging volgens de fabrikant aanzienlijk wordt beperkt. Samsung omschrijft Samsung Message Guard zelf als ''virtuele quarantaine-omgeving waarin afbeeldingsbestanden worden geïsoleerd van de rest van de telefoon''. Hierdoor kan een eventuele schadelijk code in een afbeelding nooit bij je persoonlijke gegevens komen. In deze quarantaine-omgeving controleert de nieuwe beveiliging van Samsung de afbeeldingen. Dit gebeurt dus in een gecontroleerde en afgescheiden omgeving. Het moet allemaal automatisch gebeuren en het hoeft niet geactiveerd te worden.

Beschikbaarheid

Samsung Message Guard is beschikbaar op de Samsung Galaxy S23-serie. Het gaat dus voor nu over de Samsung Galaxy S23, de Galaxy S23 Plus en de Galaxy S23 Ultra. Later moet het ook voor andere Galaxy-smartphones beschikbaar worden. De beveiligingsoplossing werkt het op dit moment alleen nog voor Google Berichten en Samsung Berichten. Later moet het ook beschikbaar worden voor andere apps.

Ben jij bekend met Zero-click-exploits? Of heb je er zelfs al een keer mee te maken gehad? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

Samsung Message Guard beschermt tegen onzichtbare dreigingen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk