Samsung weet van onscherpe foto’s Galaxy S23: oplossing in de maak

Samsung weet van onscherpe foto’s Galaxy S23: oplossing in de maak

Laura Jenny

door Laura Jenny

Samsung weet dat de primaire camera van de Galaxy S23-familie problemen geeft en werkt aan een oplossing. Er wordt veelvuldig geklaagd over vervagingen die optreden bij close-ups, al gebeurt het ook bij andere foto’s dat er een gedeelte scherp is, maar alles daaromheen niet. En dan dus niet bedoeld.

Onscherpe foto's

Samsung schrijft op zijn blog over het euvel: “Als je de camera van je S23 of S23+ hebt uitgeprobeerd, is het je misschien opgevallen dat wanneer je een close-up foto maakt, het gebied rond het object er een beetje wazig uitziet. Dit komt omdat de groothoekcamera aan de achterkant van de S23 en S23+ een helder diafragma heeft, wat helpt als je foto's in het donker maakt. Maar dit betekent ook dat de meer opvallende selectieve focus de achtergrond van je foto's een beetje wazig kan maken.”

Een duidelijke uitleg, waarvan Samsung aangeeft dat het met een software-update wil komen om het te verbeteren. Hier wordt echter nu nog aan gewerkt. Er is dus niet zo 1-2-3 een fix voor. Wel is er wat anders: Samsung geeft je tips over hoe je zorgt dat je minder last hebt van het probleem:

  • Probeer de foto van iets verder weg te nemen als het object waar je een foto van neemt ongeveer 30 centimeter weg is: ga dan 20 centimeter naar achteren. 
  • Neem een foto met de telefoon verticaal in je hand: de achtergrond lijkt sneller vaag als je het toestel horizontaal of diagonaal houdt.
Samsung weet van onscherpe foto’s Galaxy S23: oplossing in de maak

Samsung Galaxy S23

Vooral Galaxy S23 Ultra heeft het probleem regelmatig, hoewel wij het nog niet heel bewust hebben meegemaakt. Dat komt omdat de camera als je een close-up maakt naar de groothoekcamera wisselt. Normaliter komt de Focus Enhancer erbij, maar in sommige modi gebeurt dat niet en krijg je die vervaging in je beeld.

Dus ja, het advies is om vooral veel foto’s in ‘social media’-formaat te nemen, dus rechtopstaand. Daarnaast moet je dus iets meer afstand nemen van wat je wil fotograferen, al zal dat in sommige gevallen wat gek voelen.

Heb jij hier al last van gehad, die onscherpte in de foto’s? Wij gaat het dit weekend in ieder geval even flink testen. Laat jouw ervaringen nu achter in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk