Samsung laat je binnenkort ook zelf RAM uitbreiden

Samsung laat je binnenkort ook zelf RAM uitbreiden

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Het lijkt een nieuwe trend te gaan worden in het smartphonelandschap, het virtueel uitbreiden van het werkgeheugen. Samsung gaat er nu ook mee beginnen en rolt de functie via een softwareupdate uit.

RAM uitbreiden op telefoons

Het werkgeheugen, ook wel RAM (Random Access Memory), van een smartphone is het onderdeel waar de processor tijdelijk zijn informatie op kan slaan. Wanneer een app even niet actief is, weet je smartphone precies waar je gebleven bent omdat de gegevens zijn opgeslagen in de beschikbare RAM. Met meer werkgeheugen kan je telefoon meer processen tegelijkertijd uitvoeren. Je telefoon is dan sneller. Voer je veel taken tegelijk uit dan kan je werkgeheugen tekort schieten omdat je telefoon simpelweg onvoldoende RAM hebt. Apps dan worden opnieuw opgestart, waardoor het systeem minders snel reageert.

OPPO, Motorola en Xiaomi hebben nu een 'trucje' bedacht waardoor gebruikers van hun telefoons nog meer werkgeheugen kunnen gebruiken, zonder daarvoor de telefoon open te halen. Ze hebben het mogelijk gemaakt om het werkgeheugen van bepaalde telefoons uit te breiden. In werkelijkheid wordt er een deel van de interne opslag vrijgemaakt. Bedenk wel dat dit geheugen wat langzamer is dan het werkgeheugen dus je telefoon kan dan bij het opstarten van apps alsnog wat trager worden.

Samsung laat je binnenkort ook zelf RAM uitbreiden

Samsung Galaxy A52s

Samsung RAM Plus

Samsung heeft nu ook een manier gevonden om het werkgeheugen van je telefoon uit te breiden. De functie heet RAM Plus en wordt voor de Galaxy A52s 5G beschikbaar gemaakt. De RAM Plus-functie is gebaseerd op een functie die al bestaat in Android, maar ook in bijna alle andere moderne besturingssystemen. Samsung voegt de RAM Plus-functie in een nieuwe update aan de Galaxy A52s 5G toe. Dat ontdekte Sammobile. De update met firmwareversie A528BXXU1AUH9 wordt momenteel uitgerold in India en laat eigenaren van het toestel het geheugen met 4 GB virtueel uitbreiden.

Beveiligingsupdate installeren

Het is niet bekend of Samsung de RAM Plus-functie ook naar andere landen uitrolt. Je kan het in ieder geval in de komende tijd controleren als je een Galaxy A52s 5G hebt. Dat doe je via 'Instellingen'--> 'Software-update'--> 'Downloaden en installeren'. Krijg je de update binnen op je A52s of een andere Samsung-telefoon? Laat het ons weten dan weten via dit e-mailadres (graag inclusief screenshot).

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk