Samsung zet hoog in op verkopen Galaxy Z Flip 5- en Fold 5-toestellen

Samsung zet hoog in op verkopen Galaxy Z Flip 5- en Fold 5-toestellen

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

De voorgaande toestellen moeten nog worden aangekondigd, maar Samsung stelt haar verwachtingen voor de Samsung Galaxy Z Flip 5 en Fold 5 hoog in. De voorgaande 4-serie wordt waarschijnlijk over een paar weken aangekondigd, maar er wordt al gerapporteerd over de doelen die Samsung stelt voor de volgende generatie.

Samsung Galaxy Z Fold 5

ETNews geeft aan dat Samsung verwacht 10 miljoen stuks van de twee telefoons te verkopen. Dat zijn hogere aantallen dan bijvoorbeeld de Fold 3 en de Flip 3, die in 2021 7,1 miljoen keer over de toonbank schoven. De Flip 5 is het meest verkopende toestel van de twee nieuwe sterren uit de 5-serie, denkt Samsung. Hiervan verwacht het 8 miljoen stuks te verkopen, terwijl ‘slechts’ 2 miljoen stuks Fold 5-toestellen zijn.

Er is nog niet heel veel bekend over de nieuwe toestellen, maar in de geruchtenmolen zitten wel wat kleine details. Zo zou Galaxy Z Fold 5 drie sensoren aan de achterkant hebben, waaronder een 50 megapixel Isocell GN3-hoofdcamera. Daarnaast is er een 12 megapixel-camera aan de voorzijde, die wel maar alleen is: geen tweede sensor aan de voorkant dus. Over de Flip-telefoon is minder bekend. Sowieso over de camera’s nog niets. Wel zou het toestel (net zoals Fold 5) gebruikmaken van een Snapdragon 8 Gen 2-chip. De Fold 4 en Flip 4 zullen naar verwachting de Snapdragon 8+ Gen 1 gebruiken.

De markt van vouwtoestellen

Het is natuurlijk vreemd om het nu al te hebben over de opvolger van een toestel dat nog niet eens is aangekondigd, maar het biedt tegelijkertijd een interessant inkijkje in de markt van vouwbare toestellen. Samsung is hierin de grootste en heeft ondanks flink wat hobbels op de weg toch doorgezet in het maken van dit type toestel. Echter zijn ze wel relatief duur.

Mede hierom is de verkoopverwachting voor de Flip groter dan voor de Fold: Flip is een aanzienlijk goedkoper toestel. Flip is een clamshell (een soort oester of make-updoosje), terwijl de Fold meer een vlinder is, waarbij er een groot scharnier tussen twee volledige schermen zit, in plaats van dat één wat groter scherm een vouw in het midden heeft. Logisch dus ook dat die duurder is: hij heeft ook meer kracht nodig.

Samsung zet hoog in op verkopen Galaxy Z Flip 5- en Fold 5-toestellen

Volop speculatie dus, maar eerst maar eens die vierde generatie Flip en Fold zien. Wat denk jij, worden Flip 4 en Fold 4 succesvol?

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk