Samsung stopt met updates voor de Galaxy Note 8

Samsung stopt met updates voor de Galaxy Note 8

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Slecht nieuws voor bezitters van de Samsung Galaxy Note 8. Het toestel is namelijk niet meer terug te vinden in het updateschema van Samsung en zal dus geen nieuwe updates meer ontvangen. De update van afgelopen augustus zal de laatste regelmatige update zijn die het toestel ontvangen heeft.

Als een lopend vuurtje

De Samung Galaxy Note 8 was een belangrijk toestel voor Samsung. Het toestel was namelijk de opvolger van de (letterlijk) exploderende Galaxy Note 7. Wegens problemen met de batterij van het toestel kon deze namelijk spontaan in brand vliegen. Met de komst van de Galaxy Note 8 moest Samsung laten zien dat het probleem met de Note 7 slechts een 'incident' was, en moest het tevens bewijzen dat de toestellen veilig waren.

Samsung stopt met updates voor de Galaxy Note 8

De problemen werden opgelost, al was het deels door een ietwat kleine accu in de Note 8 te plaatsen, en het toestel bracht genoeg vernieuwing met zich mee om het tot een succes te maken. Zo waren voor die tijd de bezels minimaal en was het toestel de eerste smartphone van Samsung met een dubbele camera. Volgens het bedrijf had de Note 8 dan ook de hoogste pre-order cijfers val alle Note-toestellen destijds. In onze review waren we destijds ook best positief over het toestel.

Verhitte discussie?

Samsung heeft in totaal twee grote Android-versie upgrades aan het toestel gegeven en zo’n vier jaar lang het toestel voorzien van beveiligingsupdates. Eerst was dit nog elke maand, later werd dit één keer per kwartaal. Samsung zou de telefoon nog wel op een onregelmatige basis kunnen bijwerken met security patches, maar dat gebeurt naar verwachting alleen bij ernstige beveiligingsproblemen.

Ben jij in het bezit van een Galaxy Note 8? En is dit voor jou een reden om over te stappen naar een ander toestel? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk