Smarthome op Android Auto: Home Assistant binnenkort beschikbaar

Smarthome op Android Auto: Home Assistant binnenkort beschikbaar

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Android Auto is uitgebreid met de mogelijkheid te worden gebruikt door smarthome-apps en daar wordt binnenkort gebruik van gemaakt door de app Home Assistant. Het idee is dat je straks vanuit de auto je smarthome kunt bedienen. Op dit moment bevindt de mogelijkheid zich nog in de bèta-versie van de app, maar in de komende twee weken moet het ook naar de officiële Android Auto-app komen.

Home Assistant voor Android Auto

Google bracht afgelopen december een update uit voor Android Auto. Hierdoor ondersteunde het apps voor smarthome en andere slimme producten, al was er wel één voorwaarde. Je moet als gebruiker met één druk op de knop smartphone-appartuur in- en uitschakelen, zodat je je ogen niet te lang van de weg hoeft te houden. Ook mag het onderweg niet mogelijk zijn om bijvoorbeeld routines te maken. Home Assistant is erg blij dat dit nu mogelijk is in Android Auto, want het is meteen volop aan de slag gegaan om zijn app ook voor dit doel geschikt te maken. Zo kun je straks gewoon vanuit je auto je garagedeur openen, of je deurslot vast openen wanneer je in de buurt bent. Maak je ook nog gebruik van de nieuwe binaire sensor, dan kun je zorgen dat dat alles automatisch gaat zodra jij (met je smartphone) maar dicht genoeg in de buurt bent.

Het team achter Home Assistant schrijft: “Zodra je de app start heb je gemakkelijk toegang tot apparaten zoals je garagedeur, lichten, sloten en zelfs scènes. Als je op een categorie tikt, zie je de apparaten en hun status (met onmiddellijke updates!). Er is ook eenvoudige aanraakbediening om bijvoorbeeld de garagedeur te openen voordat je naar buiten gaat. Naast het selecteren van een domein kun je ook navigeren naar alles in Home Assistant dat een locatie heeft, zoals personen, apparaten of sensoren.”

Gerelateerde artikelen

Garage openen

Het is dus mogelijk om te zien of de deur al open is als je aan komt rijden, of wat precies de status is van je lampen. Erg handig als je later op de weg pas beseft dat je die mogelijk aan hebt laten staan. Je kunt de status checken en del lampen uitzetten in de Home Assistant-app binnen Android Auto. Wil meer weten, lees dan ook het artikel op AWSmart.

Wat vind jij ervan dat smarthome zijn toetrede doet binnen Android Auto? Laat een reactie achter bij dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk